Hazamehettek a kórházból a 2019. november 7-én császármetszéssel született kecskeméti hármasikrek. A fiúk, név szerint Zoltán, Tamás és Ádám a várandósság 34. hetében születtek meg és a koraszülöttségre való tekintettel inkubátorban töltötték az első élethetet. A kórház képviseletében az immár ötfős családtól Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg vezető főorvosa és Dr. Temesváry Béla szülész-nőgyógyász főorvos búcsúzott.

A hármas ikrek közül először Zoltán látta meg a napvilágot 44 cm-rel és 2150 grammal. Ahogyan édesanyjától, Csenkiné Hajagos Edinától megtudtuk, nem csak a neve szerint hasonlít apukájára, de külsőre és temperamentumra is. Másodiknak Tamás érkezett, ő 43 cm-el és 1870 grammal, az anyuka szerint rá hasonlít, törékeny és világos bőrű. Harmadikként 42 cm-el és 2100 grammal pedig megszületett Ádám.

– Csodálatos érzés volt, mikor a mellkasomra tették őket – mesélte az édesapa, Csenki Zoltán, ugyanis az első órákban nagyon fontos testkontaktus miatt az édesapa mellkasán érkeztek meg a hármasikrek a szülőszobáról a koraszülött részlegre.

Edina összesen hét hetet töltött a kórházban, a várandósság 30. hetétől kezdve. Dr. Temesváry Bélától, a babákat világra segítő szülész főorvostól megtudtuk, ez óvintézkedés volt. A várandósság előrehaladtával, illetve ikerterhesség esetén nő a kockázata a terhességi mérgezésnek.

Az utolsó napokat a család a kórteremben együtt tölthette. Dr. Kelemen Edit főorvos szerint nagyon fontos, hogy az apuka is minél korábban részese legyen a babák ellátásának, hogy megfelelő segítsége lehessen az édesanyának otthon is.

Zoltánnak és Edinának a fiúk az első gyermekeik, így mikor értesültek róla, hogy örömük megtriplázódott, először kétségbe estek. – Ők az első három – mondta viccesen Zoltán, az édesapa.

Nem maradnak azonban otthon sem segítség nélkül, mivel költözés alatt állnak, átmenetileg a nagyszülőknél fognak lakni, de az önkormányzattól is kapnak egy „Szupernagyi” támogatást.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.