Ha épp nem gyógyítanak, akkor énekelnek – a fehérvári kórház munkatársaiból verbuválódott kórus immár húsz éves.  Hangversennyel ünnepeltek.

1999-ben alakult meg a Szent György Kórus. Az éneklés szeretetén túl, ami közös bennünk az, hogy mindannyian a gyógyításnak szentelték életüket, ugyanis a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház munkatársai. Az orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből álló énekkar idén, alapításának huszadik évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból pedig hangversennyel örvendeztették meg a fehérváriakat. Üde színfoltjai a város és az intézmény életének, számtalan koncertet szerveznek minden évben, és a kórházi ünnepségeken is fellépnek. De láthatták-hallhatták már őket Bécsben, Kanadában és a Kárpátaljai Borrendek Találkozóján is énekelni, Tóka Szabolcs karnagy vezetésével.

December elsején, a székesfehérvári Szent József- és Kármelhegyi Boldogasszony-templom (közismert nevein kármelita templom vagy szemináriumi templom) lesz helyszíne az éves adventi hangversenyüknek. December 19-én rendezik meg a Szent György Kórházban a Betegek karácsonya elnevezésű programot, a kórus minden osztályra ellátgat, hogy énekükkel megörvendeztessék azokat, akik az ünnepi időszakban kórházi kezelésre szorulnak, de ellátogatnak Mórra és december 21-én a csákvári intézetbe is.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.