Sikeres éven van túl a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet. Dr. Bodnár Attila főigazgató kiemelte, az Egészséges Budapest Program keretében több mint félmilliárd forint értékű fejlesztési forráshoz jutott a kórház.

Hogy tekintenek vissza a 2019-es esztendőre?

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a főváros egyik sikeres egészségügyi intézete, ahol stabil, nemzetközileg is elismert szakember gárdával állunk betegeink rendelkezésére. Fontosnak tartjuk a folyamatos tanulást, ezért a gyógyító tevékenység mellett egyre népszerűbb tudományos konferenciákat is szervezünk. A fül-orr-gégészettel immár hatra emelkedett az Egyetemi Oktató Osztály címmel rendelkező osztályaink száma.

Tavaly milyen fejlesztések, beruházások, felújítások valósultak meg az intézményben? Milyen formán vettek részt az Egészséges Budapest Programban?

Területünkön épül az új kőbányai szakrendelő, az épület már tető alatt van. 2019-ben jelentős orvostechnológiai beruházások is történtek. Az Egészséges Budapest Program keretében kapott több mint félmilliárd forint értékű fejlesztési forrást két csúcstechnológiájú speciális röntgenkészülékre fordítottuk a szív katéteres laborban. Szintén a programhoz kapcsolódóan százötven számítógépet és nyolcvan monitort cseréltünk le. A Magyar Kormány Családbarát Programja keretében szülészetünk kiemelkedő támogatásban részesült, így az osztályt hamarosan felújítjuk és új eszközöket is vásárolunk.

Milyen terveik vannak a 2020-as évben?

Legfontosabb, hogy az egészségügy átalakítását célzó, nyolc pontos programot tevékenységünkkel, véleményünkkel támogassuk. A kórház területén épülő új kőbányai szakrendelőt megnyitjuk, méltó körülményeket biztosítva mind a lakosságnak, mint munkatársainknak. Ezzel együtt a kórházból is áthelyezzük ide a járóbeteg szakellátást. Kiemelt feladat lesz 2020-ban a sürgősségi betegellátást végző osztályunk magasabb szintre emelése. Ennek érdekében már elkezdődött a helyiségek átalakítása, és még ebben az évben a lehető legkorszerűbb orvos technológiai berendezésekkel történő felszerelése.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.