A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezte a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten a -Fuss, hogy lélegezz 2.0- futóversenyt és családi napot 2019. szeptember 21-én, szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A színes programokkal kibővült családi napon és futóversenyen több mint félezren vettek részt.
2019.09.26.
2018-ban egy 10 millió forint értékű lélegeztetőgépet vásárolhatott az intézmény a támogatóknak köszönhetően. A rendezvény célja idén is a kecskeméti megyei kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának eszközfejlesztése volt, egy Airvo 2 légzéstámogatási eszközért futottak a résztvevők, amelynek darabja állvánnyal együtt 1,5 millió forint.
Idén a futók között volt dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója, aki a családjával futott ezer métert - a felesége 5 ezer métert vállalt -, a futók között volt dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa és Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója is, akik szintén az 5 km-es távot választották. A regisztrációkból és adományokból a helyszínen több mint 700 ezer forint jött össze a futóverseny eredményhirdetéséig. A díjátadón külön köszöntötték a legfiatalabb és a legidősebb futót, valamint a szervezőket is.
A rendezvény meglepetéseként Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója- miután sikeresen célba ért - bejelentette, hogy a cég 1 millió 660 ezer forintos adománnyal egészíti ki az összeget: ez egy lélegeztetőgép ára. Dr. Horváth Zsolt hozzátette, hogy a kórház a résztvevőknek köszönhetően összegyűjtött összeget egészíti ki, egy másik lélegeztetőgép vásárlásához. A két készülék a gyermekosztály munkáját segíti majd Kecskeméten a jótékony futóknak köszönhetően.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.