A születésnapi ajándékot jótékonyságra fordítani az egyik legnemesebb gesztus. Ezt teszi évek óta a kecskeméti banki vezető, Kárász Tamás, aki a barátoktól gyűjtött több, mint 1 millió forintot, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház neurológiai és stroke osztályának fejlesztésére ajánlotta fel.

Kárász Tamás harmadik éve szervez jótékonysági akciót. Azt kéri családtagjaitól és barátaitól, hogy születésnapján ne hozzanak neki ajándékot, inkább támogassák őt karitatív céljainak megszervezésében. Első évben a Szent László Lions Club szállásköltségét állták az ajándékozók a hazai és határon túli magyar SOS gyermekfalvaknak rendezett focitornán. Tavaly a Bardóczky családnak segítettek beszerezni egy mozgáskorlátozott gyerekeknek szóló rámpát. Idén a kecskeméti kórház neurológiai és stroke osztálya került sorra két elektromos ajtó megvásárlásával.

– Egyszer olvastam egy kutatást, hogy a boldogság alapja az élmények gyűjtése. Ezért, ha csak lehet, élményeket gyűjtök – meséli Kárász Tamás. – Még nagyobb boldogság, ha ezeket az élményeket a családdal, barátokkal közösen szerzi meg az ember. Amikor még másnak is örömet okozhatunk, az az igazi boldogság.

– Sok családot érint a stroke, már fiatalokat is egyre gyakrabban, ezért számos család érintett osztályunk tevékenysége kapcsán. Nagyon sok súlyos állapotú betegünk van, az új ajtók biztosítják a nyugalmunkat. Némely betegünk zavart és veszélyes lenne, ha elkóborolna, így ez az adomány nemcsak a biztonságukat is szolgálja. – tudhattuk meg Dr. Bihari Katalintól.

Kárász Tamás a napokban személyesen ellátogatott és megnézte az osztályon az új elektromos ajtókat, ahol Dr. Horváth Zsolt, Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház orvosigazgatója fogadta, köszönte a támogatást, majd egy emléklapot nyújtott át számára.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.