A rendszeres mozgás egyértelműen jobb és egészségesebb életet eredményez. A magyarok nem mozognak eleget, pedig a mozgásszegény életmód következtében Magyarországon 35 percenként meghal valaki. Ezen kell változtatni, s éppen ezért idén nyáron újra lesz Mozgás Éjszakája Budapest szívében, ahol 16 mozgásformát próbálhatnak ki kicsik és nagyok, fiatalok és idősek. Jöjjön el mindenki, az élmény és a jókedv garantált!

Ma a világon szinte ugyanannyian halnak bele a mozgásszegény életmódba, mint ahányan a dohányzás miatt életüket vesztik. Ha az emberek elkezdenének rendszeresen mozogni, hét hónappal nőne meg a várható élettartam. A mozgásszegény életmód következtében Magyarországon 35 percenként meghal valaki. Ezen a sokkoló adatokon szeretne változtatni a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja azzal az üzenettel, hogy a mozgás is lehet élmény.


Éppen ezért idén nyáron egy estére ismét a mozgásé lesz a főszerep Budapest szívében. Június 27-én éjszaka az Egészségkommunikációs Központ ismét megrendezi a Mozgás Éjszakáját, a tavalyihoz képest még nagyobb helyszínen és még több sportággal várjuk a mozogni vágyókat a Hősök terén és a Városligetben. Az eseményt Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitja meg.


Idén 16 mozgásformát lehet majd kipróbálni, természetesen most is lesz az előző évről már ismert futás, kerékpár, salsa, zumbafitnesz, sárkányhajózás, nordic walking, asztalitenisz, tollaslabda, fitnesz, jóga és korfball (a sportágakról részletesen itt olvashat!). Mindezek mellett különböző önvédelmi sportok alapjait lehet majd elsajátítani, lesz ugrókötelezés kifulladásig, izgalmas lábtollas mérkőzésekkel és nyári curlinggel is készülünk, valamint sprintben is kipróbálhatják magukat a rendezvényre látogatók.


Este 21:30-kor rajtolnak a kerékpárosok, a 16 km-es távon Budapest legszebb pontjait fogják érinteni. Éjféltől a futóké lesz a belváros, ismét 3 távval készülünk, lesz 3,5, 6,5 és 11 km-es szakasz is, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő kihívást. A futók megkerülik majd a Városligetet, birtokba veszik az Andrássy utat és a belváros egyes részeit.


Mi magyarok kifejezetten inaktívak vagyunk. Ugyan az Eurobarometer adatai szerint az elmúlt 3 évben kicsi javulást értünk el ezen a téren, korábban a lakosság mindössze 13 százaléka mondhatta el magáról, hogy heti 2-3 alkalommal mozog. Ez az arány mostanra 23 százalékra nőtt. A testmozgás nem csak szórakozás, hanem az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme, ennek ellenére a magyarok 44 százaléka még mindig egyáltalán nem sportol. A Mozgás Éjszakája egy nagyszerű közösségi élmény, amellyel azt szeretnénk tudatosítani, hogy mozogni bárhol, bárkinek érdemes. Látogasson el Facebook-oldalunkra is!

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.