Megható műsorral készültek a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Pszichiátriai Osztályának betegei. Vadász Emese foglalkoztató, szocioterapeuta segítette az önként jelentkezőket, akikre beteg társaik és az osztályon dolgozók is büszkék lehetnek.

– Az önkifejezés nagyon sokat jelent, legyen szó szereplésről vagy a foglalkozáson való alkotásról – mondja Vadász Emese szocioterapeuta, aki közben megmutatja az agyagszobrokat, festményeket a kórház folyosóin, melyeket a betegek alkottak. A műsort nézve nem is látszik, hogy az előadók zárt osztályon gyógyuló betegek.

– Rossz hiedelmek élnek van a pszichiátriai kórképekről. Ha nincs a családban pszichiátriai beteg, az emberek hibás képzeteket alkotnak a betegségről. Nagyon sok híres színész, festő, művész alkot magas színvonalon, miközben pszichiátriai betegséggel küzdenek és a tágabb környezet nem is tud erről – mondja Dr. Markos Valéria osztályvezető főorvos. – Mi igyekszünk nagyon komoly rehabilitációt indítani, rengeteg foglalkozást tartunk hetente. Nem csak gyógyszeres kezelést kapnak a zárt osztályról kijövők, hanem szocioterápiára, majd edukációra és pszichoterápiás csoportokba.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.