Már hagyománnyá vált, hogy a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház pszichiátriai betegei, illetve a töröcskei rehabilitációs részleg kezeltjei kézzel készített díszeiből karácsonyi vásárt rendeznek a kaposvári kórházban. Az idén egy nap alatt elfogytak a kézzel készült, egyedi alkotások.

Vásári kavalkád ádventi koszorúkkal, jégcsap ablakdíszekkel, papírfonással készült csillagokkal és sok más kézműves alkotással. Mindez a kaposvári kórház folyosóján évről évre az intézmény dolgozóinak és betegeinek örömére.

Már az év elején elkezdtük az ötletek összegyűjtését és újféle technikákat sajátítottak el betegeink – mondta Nagyné Sárközi Adrienn, a kaposvári kórház betegfoglalkoztatója. Az alkotás a kézügyesség mellett több készséget fejleszt, a közös munka javítja az alkalmazkodást, a kommunikációt, a foglalkozások segítenek az ünnepre hangolódásban, illetve a kórházban eltöltött idő kellemesebben és hasznosabban is telik.

Somoskövi Csilla, a Kaposi Mór Oktató Kórház Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumának főorvosa elmondta, hogy céljuk az, hogy betegeik vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba, melynek egy fontos eszköze a közös alkotás. A tárgyak eladásából befolyt összegből a jövő évi kézműves alapanyagokat vásárolják meg, hamarosan szeretnének egy új varrógépet is venni ebből a bevételből.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.