Idén negyedik alkalommal csatlakozott a váci Jávorszky Ödön Kórház Amway Hungária országos kezdeményezéséhez. A napokban megrendezett esemény célja az volt, hogy a résztvevők 10 kilométer kerekezéssel és jelképes nevezési díjjal támogassák a kórház munkáját, emellett felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.
2019.07.06.
A jótékonysági kerékpározás eredményeként az elmúlt négy évben összesen mintegy másfél millió forintot használhatott fel az intézmény különböző eszközök beszerzésére vagy helyiségek szépítésére. A főszervező, Szabadosné Váczi Zsuzsanna szerint, a jótékonykodáson túl, minden rendezvény legfontosabb üzenete az egészséges életmódra való nevelés.
Dr. Urbán Edina főigazgató több munkatársával együtt aktív támogatója és résztvevője a kórház javára szervezett jótékonysági sporteseményeknek. Mint mondta, nem csak orvosként, hanem édesanyaként is nagyon fontosnak tartja az egészség hosszú távú megőrzéséhez az egészségtudatos magatartás kialakítását.
– Egészségtudatosságon azt értem, amikor az egészségünket hosszútávon befolyásoló döntéseket hozunk. A gyerekek, fiatalok elsődleges közege a család, ezért rendkívül fontos a személyes példamutatás. Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy az idei évben még több kisgyermekes család csatlakozott a programhoz, amivel önmagukért és a támogatójegyekből a kórházért, beteg embertársaikért is tettek. A tavalyi biciklizés bevételéből két klímát vásároltunk. Az egyik a csecsemő- és gyermekosztály közösségi terében, a másik a gyermekvizsgálóban könnyíti meg a forró nyári napokat – mondta el a főigazgató.
Az idei biciklizésből befolyt 366500 forintot ápolásszakmai eszközökre és felfekvés-megelőző matracok beszerzésére fordította az intézmény. A nyomási fekély a bőr és a bőr alatti szövetek sérülését vagy elhalását jelenti tartós nyomás hatására.
– Általában súlyos alapbetegség miatt tartósan ágyhoz kötött betegeken alakul ki a keresztcsont és a sarkak feletti bőrben. Nagyon rossz gyógyhajlamot mutat – magyarázta dr. Király Edit ápolási igazgató. Hozzátette, hogy a héten tizenkét darab anti-decubitus matracot adtak át a neurológiai, a krónikus pszichiátria, a belgyógyászat, az ápolási, valamint a kardiológiai osztályok számára. A kompresszorral ellátott változó nyomású matrac biztosítja, hogy a test egyes pontjai csak maximum négy percig legyenek nyomás alatt, majd a keringés javítása érdekében tehermentesül a súlytól.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.