Néhány virág, új bútorok – nem kell sok ahhoz, hogy gyorsan otthonosabbá varázsoljunk egy helyiséget. Ha pedig ez egy szülészeti osztályon történik, az még nagyobb jelentőségű.
2019.09.13.
Dr. Mórocz Angélát minden Esztergomhoz köti. A Vaszary Kolos Kórházban született, a városban él azóta is, ráadásul ebben az egészségügy intézményben kezdett dolgozni szülész-nőgyógyász rezidensként, és szakorvossá is ezen az osztályon nevelkedett. Hét éve erősíti a kórház csapatát, sok kedves emlék köti ide, ezért sem volt kérdés számára, hogy születendő gyermekének is itt adjon életet, családias környezetben. Kislányuk, Emese pár hete látta meg a napvilágot az esztergomi kórházban, Angéla pedig megtapasztalta, milyen is páciensként az intézményben. Más szemszögből, nem orvosként látta már az osztály szobáit.
Elmondása szerint ekkor fogalmazódott meg benne az ötlet: pár kiegészítővel otthonosabbá lehet varázsolni a családi látogató szobát. Ez az a helyiség, ahol a családtagok, rokonok először találkozhatnak az újszülöttel és az anyukával, ezért is szerette volna, ha hozzá tud járulni ahhoz, hangulatosabb legyen a szoba. Férjével és kislányával látogattak el a szülészetre, s nem érkeztek üres kézzel: új asztalt, székeket, faliórát és pár virágot hoztak a családi látogató szobába.
Mint mondja, ezzel a gesztussal egyúttal köszönetét is szerette volna kifejezni az ott dolgozóknak, milyen sokat jelentett neki, hogy támogatták és odafigyeltek rá mind a terhesség, mind pedig Emese születésekor.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.