Magában is finom. Ahogy a nagyot roppan, és az ismert íz szétfut a szájban, utánozhatatlan. A hideg beköszöntével a különböző almából készült ételek is egyre jobban esnek. Bemutatunk két receptötletet, amelyek amellett, hogy egészségesek nagyon ínycsiklandóak is.
Magában is finom. Ahogy nagyot roppan és az ismert íz szétfut a szájban, utánozhatatlan. A hideg beköszöntével a különböző almából készült ételek is egyre jobban esnek. Bemutatunk két receptötletet, amelyek amellett, hogy egészségesek, nagyon ínycsiklandóak is. caption id="attachment24014" align="alignnone" width="700"Kép: flickr.com/stu<em>spivack Kép: flickr.com/stuspivack/caption   Őszi saláta Hozzávalók (4 főre)
    <li>1 teáskanál balzsamecet</li>
    <li>1 teáskanál mustár</li>
    <li>5 evőkanál olívaolaj</li>
    <li>1 csipetnyi só</li>
    <li>1 csipetnyi őrölt fekete bors</li>
    <li>4 nagy marék vegyes saláta: cikória, fejessaláta, rukkola</li>
    <li>1 nagy marék pirított dió, kisebb-nagyobb darabokra törve</li>
    <li>10 dkg Rokfort sajt</li>
    <li>25 dkg meghámozott, felkockázott Granny Smith alma (zöldalma)</li>
Elkészítése Tegye bele egy kisebb befőttes üvegbe az öntet hozzávalóit: az olívaolajat, az ecetet, a mustárt, a sót és a borsot. Zárja rá az üveg tetejét és rázza össze őket. Ettől az öntet szép, bársonyosan sima lesz. Négy tányérra helyezzen egy-egy nagy kupac salátát, illetve az alma és a dió egynegyed - egynegyedét. Locsolja meg az öntettel és morzsoljon minden salátakupacra sajtot. Almás pite Hozzávalók
    <li>20 dkg liszt</li>
    <li>10 dkg jéghideg felkockázott vaj</li>
    <li>6 evőkanál jéghideg víz</li>
    <li>egy csipet só</li>
    <li>6 db meghámozott és vékony szeletekre vágott savanykás alma (például Granny Smith)</li>
    <li>10 dkg kristálycukor</li>
    <li>1 csomag vaníliás cukor</li>
Elkészítése Egy nagy tálban keverje össze a sót és a lisztet. Adja hozzá a vajat és egy tompa élű késsel keverje morzsás állagúra. Lehetőleg hidegben és gyorsan keverje el a vajat és a lisztet, hogy a vajnak ne legyen ideje felmelegedni és megpuhulni, mert így sokkal jobb lesz a tészta állaga. Adja a keverékhez a vizet és gyors mozdulatokkal gyúrja labdává. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát, elég, ha csak éppen összeáll. Fedje le fóliával, és egy órán át pihentesse hűtőben. Készítsen elő egy 24 cm-es gyümölcstorta vagy pitesütő formát és melegítse elő a sütőt 200 fokra. Enyhén belisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát, bélelje ki vele a formát, a felesleges részeket pedig vágja le. Szórja bele az alma felét és hintse meg a cukor (vaníliás és sima cukor keverékének) felével. Ezután jöhet az alma második fele, szórja meg ezt is a megmaradt cukorral. Előmelegített sütőben 50 perc alatt elkészül. Fogyassza egészséggel!  

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.