A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház kibővített szülésfelkészítő programot tart február 26-án. A kistarcsai kórház mindent megtesz annak érdekében, hogy a kismamák örömmel készüljenek a szülésre, és segít gondozási feladatokban is.

A foglalkozások alkalmával a leendő szülők tapasztalatokat szerezhetnek a kórház szokásairól, a belső környezetről, személyesen találkozhatnak az orvosokkal, szülésznőkkel, nővérekkel. Megismerkedhetnek a várandósság, a szülés kérdéseivel, a vajúdás és szülés alatti környezettel és teendőkkel. Lehetőségük van több beszélgetésre a szakemberekkel önbizalmuk erősítése érdekében. A szakmai érvek sokszor nyújthatnak segítséget például az időben megkezdett életmódváltáshoz.

Kutatások bizonyították, hogy ahol sikeres természetes szülés követte a császármetszést, nagyobb százalékban érkezik meg a harmadik gyermek is a családba. Egy jó szülésélmény után gyakrabban vállalkoznak újabb gyermekre az anyák. A csoport célja az, hogy az előzetesen császármetszésen átesett várandósokat felkészítése a hüvelyi szülésre. A csoport célja nem a kognitív ismeretátadás, hanem a fájdalmak, hiányok kimondása, az érzelmi feszültségek csökkentése, amely záloga lehet egy következő gyermek születésének. Ezekkel az érzésekkel, hiányokkal fontos foglalkozni, mivel az előző szülés terhei a következő kisbaba érkezésénél újra előkerülhetnek. Ha egy anya az előző szülést lelkileg feldolgozta, akkor a félelmek nélkül tudja megélni jelen várandósságát. Ez esetben nagyobb a valószínűsége annak, hogy a következő gyermek születése problémamentesen, természetes úton történik.

A három óra időtartamú csoportfoglalkozásokat Rákóczi Ágnes szülésznő, perinatális szaktanácsadó és Nováky Rita szülésznő, perinatális szaktanácsadó, mentálhigiénés szakember tartják a kórházban február 24-én, 15 és 18 óra között.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.