Dr. Vastagh Oszkár, a Tolna Megyei Balassa János Kórház szemészeti osztályának főorvosa Batthyány-Strattmann díjat kapott munkája elismeréseként.

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban megrendezett ünnepségen a kitüntetettekhez szólva azt mondta: „Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése.” Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalitást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

Dr. Vastagh Oszkár négy évtizede gyógyítja a betegeket Szekszárdon, jövőre lesz ötven éve, hogy az orvosi hivatást választotta. Papíron már nyugdíjas, de ez nem tántorítja vissza attól, hogy ugyanúgy végezze a munkáját, mint fiatalabb kollégái, gyógyít, operál, ha kell, még ügyel is.

A főorvos indította útjára a szekszárdi kórházban a gyerekszemészeti szakrendelést, illetve vezette be a cukorbetegek és a zöldhályogos betegek gondozását is. Meghatározó szerepe volt abban, hogy bevezették a megyeszékhelyen a mikroszkópos műtéti technikákat, a műlencse-beültetést, a zöldhályog ellenes műtéteket, a könny­tömlő-műtéteket, a szaruhártya-átültetést, a szemészeti ultrahang-diagnosztikát, a szemészeti érfestést, a szemfenéki és YAG lézeres kezeléseket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.