A magyar ápolók világviszonylatban is versenyképes tudását Orosz Nikolett, az Orosházi Kórház ápolónője bizonyította, aki a Kazanyban megrendezett idei WorldSkills versenyen Ápolás és gondozás kategóriában hatodik lett.
2019.08.28.
Az oroszországi Kazanyban rendezték meg 2019. augusztus 23. és 26. között a Szakmák Olimpiájának is nevezett WorldSkillst. A négynapos rendezvényen 63 országból, több mint 1300 fiatal, 56 szakmában mérte össze tudását. Az eseményt kétszázezren látogatták meg a helyszínen, a nyitó- és záróceremóniát pedig még többen látták az interneten.
Magyarország 2014 óta indít versenyzőt Ápolás és gondozás, a szakmai hátterét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adja. Az idén Orosz Nikolett, az Orosházi Kórház ápolónője indult a kategóriában, és 19 versenyző közül az előkelő hatodik helyet szerezte meg, kiemelkedő teljesítményének köszönhetően pedig Kiválósági Érdemérmet kapott.
A versenyen Nikolettnek ápolással kapcsolatos gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni, ahol statiszták játszották a betegek szerepét. Egy feladatra 45 perc állt rendelkezésre, ebből 5 perc alatt kellett felkészülni.
Az elért eredménnyel ismét sikerült bizonyítani, hogy a magyar ápolók világviszonylatban is versenyképes tudással rendelkeznek.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.