Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő erősítő-relaxáló mozgásforma, a Jalagati jóga Judy szívét is gyorsan megnyerte. A június 28-án megrendezésre kerülő Mozgás Éjszakáján is ki lehet majd próbálni ezeket a különleges gyakorlatokat. Mi most Judy-t kérdeztük a saját tapasztalatairól.

Hogy kerültél kapcsolatba ezzel a jógatípussal?


Egy TV-műsorból hívtak nemrégiben, hogy próbáljam ki a Jalagati jógát. Én meg örömmel mondtam igent. Nemcsak azért, mert már régóta jógázom, hanem mert kíváncsi is voltam rá, egyáltalán nem ismertem ezt a fajta jógát előtte.


Miben más ez a jógatípus azokhoz képest, amiket eddig próbáltál?


Őszintén szólva sajnos még nem tudtam annyira megismerni ezt a mozgásformát, hogy igazán jól meg tudjam fogalmazni. Azt éreztem, hogy nagyon hasonló nyújtások vannak benne, mint a hatha, a kismama- vagy akár a Bikram jógában… Egyébként sikerült jól át is mozgatni magamat közben, mert a kisbabám születése körül azért volt egy viszonylag nagyobb kihagyásom a mozgás területén. Egyébként már az óra elején jól átdolgoztak a gyakorlatok, nem is igazán tudtam meghúzni a határt a bemelegítés és az „éles” gyakorlatok között, olyan erősek voltak már az első mozdulatok. Másnapra egyébként még izomlázam is lett és jó volt azt érezni, hogy úgy megmozdultak az izmaim. Azt is észrevettem, hogy a szokásos edzőtermi sportokhoz képest ez a jóga igazán kikapcsol, valahogy nagyon jól ki tudtam zárni a gondolataimat közben. Na meg persze a szabad levegő, mert sokat dobott a hangulatomon, hogy kint, a Margitszigeten próbálhattam ki ezt a jógát. Az, hogy fújta a szél az arcomat, a leveleket, hogy csiripeltek a madarak… még az is jól esett, hogy egyszer-egyszer beszűrődött egy-egy emberi hang. Megdolgoztatott ez az egy óra, de valahogy mégis el tudtam lazulni közben.


Fotó: Jalagati Jóga Egyesület


Egyébként a fenti jógatípusokon kívül sportolsz még valami mást is?


Igen, a személyi edzőm az egyik legjobb barátom, és vele nagyon sokat dolgozunk edzőteremben, különféle gépeken és aerobikra is járok, szintén egy jó barátnőmhöz. Nagyon szerettem volna fogyni, mert a terhességem során feljött rám 20 kiló. Ez utána persze szépen lassan lement, de 8 kiló még így is maradt rajtam. Ezt az edzőtermi edzésekkel sikerült leadnom, és most már „csak” formálódni szeretnék. Egyébként szerintem a Jalagati jóga erre is jó lesz, hiszen ez a módszer pont azokra a részekre tud jól hatni, amelyek nekem is fontosak most. Arra jöttem rá, hogy a mozgás során nemcsak az alakom alakult kedvező irányba, hanem a hangulatomra is fantasztikusan jó hatással van.


Tényleg, a Mozgás Éjszakájáról hallottál már, jössz esetleg?


Igen, igen… pár napja hallottam róla először, nagyon izgalmas program lesz szerintem. Sajnos a munkám miatt én pont hétvégéken vagyok távol, így jövő szombaton sajnos nem tudok ott lenni a Hősök terén, mert éppen Szolnokon fogok koncertezni. Jalagati jógára viszont biztos fogok járni a későbbiekben is, mert nagyon-nagyon megtetszett a hangulata, és az, hogy kint végezhetjük a szabadban.


Judy, nagyon köszönöm, hogy elmesélted nekünk a tapasztalataidat. Sok sikert kívánunk neked a Jalagati-jógához!


Fotó: Jalagati Jóga Egyesület


Amit a Jalagati jógáról tudni érdemes:


A Jalagati jóga alapjait természetesen az ősi és jól bevált jógagyakorlatok képezik, viszont a 21. századi igényeknek megfelelően aktualizálták azokat. A Jalagati Jóga Egyesületben többéves orvosi, edzői és jógatapasztalat felhasználásával, orvosi és fizioterápiás szempontok alapján gondolták át a jóga gyakorlatok fajtáit. A gyakorlatsorok felépítésekor figyelembe vették azt is, hogy a jógázók túlnyomó többsége ülőmunkát végez, amely mind fizikailag, mind lelkileg speciális terhelést jelent. Egy-egy Jalagati jógaóra megfelelő arányban tartalmazza az izmok széleskörű átmozgatását, igénybevételét és a pihentető, kikapcsoló relaxációt.


Hol és hogy lehet ingyenesen kipróbálni a Jalagati jógát?


Június 28-án rendezi meg az Országos Egészségfejlesztési Intézet a Mozgás Éjszakáját a Hősök terén, melynek keretén belül a Jalagati jógát is ki lehet próbálni majd. A Homokóra mögötti parkban 22.15 és hajnali 4 óra között várja az érdeklődőket a Jalagati Jóga Egyesület csapata. A jóga mellett persze számos más sportba is belekóstolhatunk, hiszen az éjszakai futás, bringázás és tollasozás mellett zumbázni, salsázni és sárkányhajózni is lehet majd.


Forrás: Jalagati Jóga Egyesület

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.