Becsöngetnek először, másodjára és sokadjára. A kis elsősre azonban nemcsak az első napon, hanem egész évben figyelünk kell és következetesnek kell maradnunk a napirend betartásában is.  

Továbbra is figyeljünk a kis nebuló lelkivilágára!


Miután elkezdődött az iskola, mindig szánjunk időt arra, hogy megtárgyalhassuk a csemeténkkel az új élményeit, tapasztalatait! Teremtsünk olyan légkört, ahol nyíltan beszélhetünk az érzéseiről és az esetleges kudarcairól! Hallgassuk meg a problémáit és álljunk mellé. Ne sugározzuk  felé azt, hogy csalódottak vagyunk, ha éppen nem az elvárásainknak megfelelően teljesít.


Kép: flickr.com/Paul Hamilton


Az iskolaév elején lehetőleg tanuljunk közösen!


Egyénfüggő, hogy a gyermek mennyire igényli a közös leckeírást, de az iskolaév elején hasznos lehet, ha rendszeresen leülünk közösen is! Természetesen ne mi készítsük el a házi feladatot. A tanító néni nem várja el azt, hogy már az elején tökéletesen kanyarodjanak a betűk, de ha valamit nem ért a kicsi, segítsünk! Nézzük át együtt a könyveket, lapozzuk át közösen a különböző fejezeteket, így mi is képbe kerülünk a tananyaggal kapcsolatban, másrészt kiderül, mi érdekli különösen a csemeténket. 


Értékeljük őszintén az igyekezetét! 


Legyünk következetesek és természetesen legyenek elvárásaink a gyermekünkkel szemben. Tudatosítsuk azt is magunkban és benne is, hogy bizonyos dolgokban vannak és lesznek is nála okosabbak, ügyesebbek. 


Legyünk következetesek! 


Tartsuk magunkat bizonyos dolgokhoz, például hogy mindig időben keljen a kisdiák, hogy tartsa rendben az iskolai dolgait és a tanulósarkát vagy hogy mindig pakoljon el maga után!


Engedjük játszani is a gyermeket! 


Az iskolai évek nem csak a tanulásról és a teljesítményről szólnak. Ahhoz hogy gyermekünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, ugyanilyen fontos a játék és a kortársakkal való kapcsolat is. Ezt tartsuk mindig szem előtt az év folyamán! A jó baráti kapcsolatok, a közös játék és kalandok sokkal kedvesebb emlékek lesznek évek múlva a csemeténk számára, mint a tökéletes teljesítmény.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.