Az idei Semmelweis-napon a Károlyi Sándor Kórház közössége is elismerést adott át annak, aki a kórház dolgozói szerint az elmúlt években a legtöbbet tette a Károlyi Sándor Kórház működéséért, fennmaradásáért.
2019.07.04.
– Úgy gondoltuk, hogy az egészségügyben dolgozókat ünneplő Semmelweis-napon mi is elismerjünk valakit, aki sokat tett Újpest fekvőbeteg ellátásáért, a Károlyi Sándor Kórházért – mondta Kaszás Edit, a kórház orvos igazgatója. - Összedugtuk a fejünket, hogy ki az, akitől a legtöbb segítséget kaptuk, és egyértelműen Nagy István alpolgármester úr személyét jelölte meg mindenki. Több évtizede mellettünk áll, ha kellett havonta segített nekünk, amikor néhányszor szó szerint az intézmény működése, léte volt a tét. Ez a Pro Bono Communi – a közösség javáért – díj a köszönet ezért a munkáért, s hogy tényleg a közösség adományozta, az jelzi, hogy nagyon sokan, a kórház dolgozói, orvosok, nővérek, műszaki alkalmazottak írták alá. A díjjal szeretnénk hagyományt teremteni. Ha találunk arra érdemes embert, olyat, aki szívvel- lélekkel tett, tesz a kórházunkért, akkor Semmelweis napon ezzel a díjjal fogjuk elismerni munkáját.
Nagy István alpolgármester maga is meglepődött, amikor az ünnepség helyszínén meghallotta, milyen elismerésben részesül:
– Akik ismernek, tudják, nem szeretem, ha köszöntenek névnapomon vagy születésnapomon, mert nehezen eldönthető, hogy ezekből mennyi szól a tisztségemnek – mondta. -. Persze, mint minden közösségért dolgozó embernek, nekem is jól esik az elismerés, még jobban, ha azok értékelik a munkámat, akikkel együtt dolgozom, akikkel együtt teszünk a lakosság érdekében. Az újpesti kórház dolgozóitól kaptam az elismerést, és a rengeteg aláírás az, ami hitelessé teszi, és ez nekem mindennél többet ér. Az Újpesti Önkormányzat soha nem volt a kórház fenntartója, nem volt közöttünk alá-fölérendeltségi viszony, mégis huszonhét éves alpolgármesteri munkám során mindig odafigyeltem az újpesti kórházra. Újpest Önkormányzata – a fővárosi kerületek közül egyedülálló módon – már évek óta támogatja költségvetéséből a kórház működését. Mivel fenntartótól függetlenül valamennyien az újpestiek egészségéért dolgozunk, több mint húsz éve javasoltam azt, hogy ünnepeljük együtt a Semmelweis napot, és az arra érdemeseknek ebből az alkalomból adjuk át az Újpest Egészségéért díjakat, valamint a polgármesteri, főigazgatói dicséreteket is. A jövőben szeretnénk elérni, hogy a bezárt Árpád Kórház ismét egészségügyi célokat szolgáljon, ezért kezdeményeztük az állami tulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonba történő átadás-átvételét.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.