Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége kínálja majd a frissítőt azoknak a futóknak, akik az 500 km-es Déva-Budapest adománygyűjtő váltófutáson a Turnu és Battonya között húzódó román-magyar határt átlépve magyar földre lépnek. Az öt napos jótékonysági futás előtt és alatt végig lehet adományt felajánlani Böjte Csaba „gyermekeinek”.

Biztossá vált, Kropkó Péter, hatszoros IRONMAN-győztes, négyszeres Strongman Japán-győztes, tizenkétszeres triatlon magyar bajnok is ott lesz azok között, akik június 25-én délben átfutnak a román-magyar határon. 


Több mint egy félmaratoni távot fut ezen a szakaszon az ismert műsorvezető, Kovács Áron is, valamint a futást szervező Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának több munkatársa.


A Dévától Budapestig tartó adománygyűjtő váltófutáson előzetes regisztráció után bárki részt vehet. Magyarországon 13 helyszínen lehet bekapcsolódni a programba, Erdélyben az öt kilométeres dévai szakaszra, továbbá Lippán és Aradon is lehet csatlakozni. Regisztrálni a www.devabudapestfutas.hu oldalon lehet, azoknak is, akik csak egy kilométert tudnak lefutni.


A képzeletbeli startpisztoly június 23-án 10 órakor dördül el Déván, a templom előtt (előtte Böjte Csaba misét mond a futókért), és a résztvevők öt nappal később, június 27-én érnek célba – a Mozgás Éjszakája rendezvény nyitópillanatára időzítve – a budapesti Hősök terén. Mint ismert, az idei Mozgás Éjszakája még nagyobb területen, még több mozgásformával várja a látogatókat. Részletek itt!


Az esemény fő üzenete, hogy adni és futni jó. Aki le tud mondani egy gombóc fagyiról ezen a nyáron, az tárcsázza a 13600-as számot, majd válassza a 20-as melléket. Így 250 forinttal támogatja a dévai árvákat. Aki ennél többet szeretne utalni, az látogasson el a www.devabudapestfutas.hu honlapra.


(egeszseg.hu, foto: ironmanbudapest.hu)

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.