A közelmúltban Budapesten tartotta 33. kongresszusát a Magyar Onkológusok Társasága, ahol az Orosházi Kórház három orvosa, Dr. Varga Antónia, Dr. Alzubi Ali és Dr. Méhes Mónika közös poszteren ismertetett két különleges esetet.

– Orosházán nincs külön onkológiai kórházi osztály, a daganatos betegeket a szakrendelőben gondozzuk. Ezért nagy szakmai elismerés, hogy bejuthattunk az eseményre, nem sűrűn fordul elő, hogy egy városi kórház esetbemutatása a nagy klinikák és egyetemi centrumok mellett helyet kapjon egy országos konferencián – foglalta össze a bemutató jelentőségét Dr. Alzubi Ali. Az Orosházi Kórház Invazív Mátrix Sebészeti Szakágvezető főorvosa, klinikai onkológus hozzátette, mivel nincs onkológiai osztály, így a daganatos betegek diagnosztizálását, operációját közösen végzik a sebészek és a belgyógyászok.

– A poszter készítettünk, amelyen két különleges esetet mutattunk be. Mindkét páciensnek daganatos alapbetegsége volt, viszont az áttétük már nagyon ritkának mondható, ezért tartotta érdemesnek az onkológiai társaság bíráló bizottsága, hogy ezeket a nagyobb szakmai grémium is megismerhesse. A betegek vérzéses panaszokkal érkeztek a kórházba, és csak az alapos vizsgálat és a műtétek után derült ki, hogy áttétes tumorral állunk szemben. Az egyik beteg nem vállalta a kezeléseket, a másik, akinél 12 év tünetmentesség után újult ki a betegség, kérte a terápiát, és szerencsére gyógyultan is térhetett haza családjához – zárta a beszámolót Dr. Varga Antónia, kórház belgyógyásza.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.