Új szigetelés és műszerpark, dolgozói beléptetőrendszer – jelentős és látványos beruházásokra került sor a Batthyány Kázmér Szakkórházban. Az intézmény strukturálisan, funkcionálisan és betegbiztonsági szempontból is jelentősen korszerűsödött az elmúlt másfél év során.
2019.06.29.
A Batthyány Kázmér Szakkórházban – több sikeres pályázatnak köszönhetően – közel 230 millió forintból megvalósult a legrégebbi épületrész utólagos szigetelése és csapadékvíz-elvezetése, de más forrásból szintén nagyobb összeg jutott a gasztroenterológiai, labortechnikai-diagnosztikai és a sterilizációs műszerpark fejlesztésére is.
Mindezeken felül csaknem 75 milliót fordítottak betegbiztonsági fejlesztésekre úgy, mint a kézhigiénés és légfertőtlenítéses rendszer, valamint kialakításra került a betegazonosító rendszer is. Ezen felül önerőből rendbe tették a kórház környezetét: kül- és beltéri kamerarendszert építettek ki, megvalósult a dolgozók elektronikus beléptetése, az intézmény körbekerítése, fedett és zárt kerékpártárolók, zöldövezeti pavilonok építése és egy új liftet is üzembe állítottak. Az épület energiahatékonyságának növelése érdekében pedig napelemeket szereltek a tetőre.
Dr. Mogyorósi József mb. igazgató elmondta, hogy a beruházásoknak köszönhetően az intézmény mind szerkezetileg, mind funkcióját tekintve, mind pedig betegbiztonsági szempontból is jelentősen korszerűsödött az elmúlt mintegy másfél év során.
Forrás: 24 Óra

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.