A résztvevők több mint 10 sportágban próbálhatták ki magukat a Mozgás Éjszakájának különböző helyszínein.  Hogy hogyan jött létre ez a  felejthetetlen esemény - a főszervezők, Lacza Gyöngyvér és Bordács Miklós avattak be bennünket a szervezéssel járó izgalmakba.„Ott ahol még soha, Úgy ahogy még soha.” –ez a Mozgás Éjszakája mottója. Honnan jött az ötlet?


Bordács Miklós: Az elképzelés még valamikor januárban pattant ki Szócska Miklós, akkori egészségügyért felelős államtitkár fejéből. A szervezésben mi a kezdetektől benne voltunk, de a komolyabb feladatok igazából áprilistól találtak meg minket.


Mennyire éreztétek magatokénak a rendezvényt?


Lacza Gyöngyvér: Én az első pillanattól fogva lelkes voltam és nagyon bíztam benne, hogy az ötlet működni fog. Az érdemi szervezésbe beletettük a szívünket-lelkünket, a személyiségünket és nem utolsó sorban személyes kapcsolatainkat is. Talán egy kicsit nekünk is köszönhető a megjelenő sportágak köre. A zumba, a salsa, a sárkányhajózás eredetileg nem voltak tervben, de azt hiszem, hogy nagyban hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.


Áprilisban így képzeltétek el a Mozgás Éjszakáját?


L. Gy.: Én igen. Miki is, én is sok szabadidősport rendezvényt szerveztünk már, és ezért körülbelül tudtuk, hogy mire számítsunk. De ekkora érdeklődést azért nem reméltünk. A legfőbb nehézségünk az volt, hogy mivel bárki jöhetett a rendezvényre, nehéz volt megjósolni az érdeklődők számát. A mintegy 5000 zumbázó látványa óriási meglepetés és öröm volt.


Szerintetek miért lett ennyire népszerű a rendezvény?


B. M.: Az embereknek igényük van a mozgásra, a fizikai aktivitásra, és arra, hogy együtt éljenek át új élményeket. Azt hiszem, megtaláltunk egy hiányt, amit nagyszerűen sikerült pótolnunk.


Mi volt a legnagyobb szervezésbeli kihívás számotokra a rendezvényen?


B. M.: Szerencsére Gyöngyvérrel egy eléggé összeszokott szervezőpárost alkotunk, és jól fel tudjuk osztani a feladatokat, még akkor is, ha esetleg nem beszéltük meg előre. Egy olyan pillanat volt, amikor kicsit aggódtam. A kerékpárosok egy része ugyanis nem az eredeti úton érkezett a cél felé, és félő volt, hogy szembetalálkoznak majd az éppen induló futókkal. De a biztonságiakkal jól összedolgozva végül is sikerült fennakadás nélkül megoldanunk a problémát.


Mikor tudtatok először felengedni?


L. Gy.: Mikor  futók visszatértek, már éreztem, hogy nagy baj nem lehet, mivel biztos voltam benne, hogy az egyes sportági képviselők professzionálisan teszik a dolgukat. Ekkor tudtam először pár szót váltani a szembejövő ismerősökkel is, és onnantól kezdve már tényleg élveztem az estét.


B. M.: Én kicsit máshogy éltem meg ezt a részét a szervezésnek. A megoldandó problémák engem nagyon felpörgetnek, és még másnap reggel is éreztem a bennem felgyülemlett energiát. Aztán ahogy munkába indultam, és szembetalálkoztam a Mozgás Éjszakáját hirdető plakátokkal, olyan furcsa érzés volt, hogy vége, hogy megcsináltuk. Azt hiszem, akkor szabadultam fel először igazán.


Sokak szájából elhangzott azóta, hogy „jövőre ugyanitt, ugyanekkor”. Éreztek magatokban elég erőt hozzá?


L. Gy.: Persze! Bár az elmúlt hetekben nem aludtuk túl magunkat, és biztosan szükségünk lesz hosszabb pihenésre is, de látni a kivilágított Hősök terén az óriási tömeget, ahogy még hajnali négykor is alig tudták abbahagyni a sportolást, az egy igazán felejthetetlen élmény volt.


B.M.: Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a részvevőktől, a partnerektől, a médiából. Majd összegezzük a tapasztalatokat, tanulunk a hibáinkból, és remélem, hogy még flottabbul tudjuk majd megszervezni a jövő évi Mozgás Éjszakáját.


 

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.