Nyílt napon ismerkedhettek a kórházi munkával a pályaválasztás előtt álló diákok Szekszárdon.
2019.06.13.
Nagy érdeklődés mellett, közel 100 diák részvételével rendezett nyílt napot az általános iskolák 6-8. évfolyamai számára a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Tolna Megyei Területi Szervezetével együttműködésben. A rendezvény célja a korosztály továbbtanulási döntésének, pályaorientációjának segítése, az egészségügyi szakmacsoportok, sokszínű, érdekes munkájának megismertetése volt.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek nem ismerik az ápolói és szakdolgozói hivatás sokszínűségét, ezért a pályaválasztás előtt álló fiataloknak meg kell mutatni az egészségügyi szakmacsoportok változatosságát, a hivatásban rejlő lehetőségek tárházát. Az interaktív, élményekkel teli délután során kiváló alkalmat teremtettek minderre a nyílt napot szervező Ápolási Igazgatóság munkatársai.
A gyerekeket a kórház kultúrtermében Dr. Németh Csaba főigazgató és Pappné Kozma Krisztina ápolási igazgatóhelyettes köszöntötte. Rövid programismertetés és a MESZK „Veled Másokért” című kampányfilmjének megtekintése után a diákok kilenc helyszínen számos, az ápolással és gyógyítással összefüggő bemutatón szerezhettek tapasztalatot a kórházi munkáról.
Szakdolgozók kalauzolásával kaptak bepillantást a műtői ellátás, a felnőtt- és gyermekápolás, a labordiagnosztika, a sürgősségi ellátás, a röntgen- és ultrahang-diagnosztika, a gyógyszertári tevékenységek, mozgásterápia, valamint néhány szakambulancia (endoszkópia, EEG) és az asszisztensi munka tennivalóiba, érdekes feladatokat oldhattak meg és kötetlenül kommunikálhattak az ott dolgozó szakemberekkel.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.