Befejeződött a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Balneológiai Épületének külső-belső megújítása. A 115 millió forint összköltségű beruházáshoz az intézmény 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától, a fennmaradó összeget a kórház maga gazdálkodta ki.

A balneológiai épületben éves szinten közel tízezer beteg ellátását végzik.  A beruházásnak köszönhetően a termálvizes medencét, gyógyvizes és egyéb speciális kezeléseknek helyet adó egységeket és gyógytornatermeket is magába foglaló épület újult meg. Korszerűsítették az épület homlokzatát, a bejáratot, lecserélték a padlóburkolatokat és a nyílászárókat, illetve kifestették az épületet. A balneológiai részlegen ilyen mértékű korszerűsítés még nem történt az 1979-es átadás óta.

Dr. Péter Iván, a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum főigazgatója az ünnepélyes átadón elmondta, hogy az elmúlt három évben a kórház fejlesztéseinek az összértéke közel 300 millió forint volt, melynek felét állami támogatások adták, a másik felét pedig az intézmény tudta kigazdálkodni.

– A harkányi kórház a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, több mint háromszázan dolgoznak az intézményben. A megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően növekszik a betegbiztonság, színvonalasabbá válik az ellátás és a dolgozók munkakörülményei is javulnak – fogalmazott Nagy Csaba országgyűlési képviselő.

Dr. Őri László, a Baranyai Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a magyar kormány támogatásával olyan beruházás valósulhatott meg, amely tovább erősíti a kórházat és a balneológiát az ország egészségügyi ellátórendszerén belül azon a térképen, melyen Harkány évtizedek óta megkülönböztetett szerepet kap.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.