A Modern Városok Program kaposvári forrásait magába foglaló Németh István program keretében 2019 októberében átadták Somogy megye első okos-parkját. A beruházás keretében kapott új köntöst és új funkciót a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház déli tömbje is.

1846-ban adták át a Kaposvári Kórház „anyaintézményét”, az emeletes, téglalap alakú, klasszicista stílusú épületet, ahonnan a jelenlegi Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház története indult. A Pólus Program keretében, mely Somogy megye egészségügy-történetének legjelentősebb kórházfejlesztése volt, 2016-ban 15 milliárd forintból újult meg az intézmény. A mamutberuházás óta funkcióját vesztő anyaépületet, a déli tömböt, a Németh István program keretében felújították a Kórházi Kápolnával együtt és az Okos Parkhoz köthető új funkciót kapott. Az 5,2 milliárd forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően a szimbolikus épületet mától kulturális, szabadidős és vállalkozási célra hasznosítják, a kápolnában pedig bábszínház nyitja meg kapuit.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a beruházás kapcsán elmondta, hogy a városvezetés ellenállt a piaci nyomásnak, mely egy üzletház kialakítását kezdeményezte. Helyette a város kitűzött célját tartották szem előtt, miszerint 2030-ra Kaposvár az ország legegészségesebb városa legyen. Ezt a törekvést szolgálja a környezettudatossági és energiahatékonysági szempontok szerint épült zöld park, az okos-park, illetve a nemrég indult Kaposvári Egészség Szabadegyetem előadássorozat is.

Fotó: magyarkurir.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.