A Kecskemét főterén nemrég könyvesboltot nyitó Pozsonyi Pagony könyvkiadó 700.000 forint értékben, közel 300 gyerekkönyvet ajándékozott a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának.
2019.09.11.
Az értékes könyveket a kiadó képviseletében Sárdi Dóra alapító- tulajdonos és Török Judit, a kecskeméti üzlet vezetője adott át szeptember 11-én délután a kecskeméti megyei kórház játszószobájában. A gyermekek és az intézmény nevében Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató és Dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos mondott köszönetet az adományért, mely egy egész - szintén a kiadótól kapott - szekrényt megtölt.
A könyvek között megtalálható a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalom színe-java, többek között Berg Judit, Dániel András, Harcos Bálint, Kertész Erzsi, Marék Veronika és Vadadi Adrienn legnépszerűbb könyvei.
A megyei kórházban lábadozó gyerekek ezentúl válogathatnak a legkisebbeknek szóló lapozók, az ovisoknak és iskolásoknak, majd kamaszoknak szóló könyvek, vagy akár a 17-18 éveseket megszólító kötetek között, így minden gyermek talál kedvére valót. A Bács-Kiskun Megyei Kórház a második intézmény, amely ilyen adományban részesült. A Pagony a jövőben további kórházi gyermekosztályoknak szeretne hasonló adományokat nyújtani, hogy könnyebbé tegyék a kórházban töltött napokat a gyerekek, kamaszok számára.
A Pozsonyi Pagony az egyik legkiemelkedőbb gyerekkönyvkiadó Magyarországon, mely 18 éves története alatt több mint 600 kötetet adott ki, és ma már 10 gyerekkönyvesbolttal is várja a gyerekeket és szüleiket szerte az országban – a legifjabb boltjukban például Kecskeméten, 150 négyzetméteren, a könyvek mellett programokkal és sok-sok játékkal is, a Szabadság téren.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.