Egészségünk a teljes testi, lelki, társadalmi jóllét állapotát jelenti. Ha a lélek rosszul érzi magát, akkor a fizikum, a test egészsége megtörhet. A lelki egészség munkacsoport ahhoz nyújt támogatást, hogy a lélek jól érezze magát.

Kik vagyunk, mit akarunk?


A pszichés jólléthez hozzátartozik önmagunk elfogadása, jó memóriaműködésünk és világos gondolkozási képességeink egyaránt. Ennek feltételei: a jó küzdőképesség, az érzelmi stabilitás, a kreativitás, a nyitottság, és a személyiség életkorunknak megfelelő érettsége. Ezek eléréshez szeretnénk segítséget adni.


Miért fontos?


A lelki egészség teszi képessé az embert  a minőségi életre, segíti a tanulást, munkavégzést, az aktív részvételt a társadalom életében. Napjainkban a munkahelyi hiányzások leggyakoribb oka pszichoszociális eredetű, beleértve a stresszt is. Európában becslések szerint minden negyedik dolgozó szenved stressztől. A munkahelyi kontroll, illetve a társas támogatás hiánya és az ellenséges beállítottság szintén hozzájárul a krónikus stresszhez és a következményeként kialakuló depresszióhoz, amelyek növelik a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A WHO becslése szerint 2020-ig a depresszió válik a rokkantság második legmeghatározóbb okává a világon.


Mit szeretnénk 10 év múlva?


Alapvető célunk, hogy az emberek hétköznapi közérzete javuljon. Szeretnénk felvértezni a magyar lakosságot a gyakorlatban alkalmazható, hiteles pszichológiai tudással, ezzel hozzájárulva az egyén személyes fejlődéséhez, ezen keresztül pedig a társadalom egészének állapotváltozásához.


Hová fordulhatnak az ellátórendszeren belül?


Amennyiben úgy érzi, hogy olyan lelki problémája van, amely akadályozza megszokott tevékenységei elvégzésében, mindennapi életvitelében, illetve az ennek következtében jelentkező tünetek nagymértékű szorongást, diszkomfort-érzést okoznak, kérjük, forduljon bizalommal háziorvosához! Orvosa tovább irányítja Önt a helyben igénybe vehető szakellátó intézményekbe.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.