Ötvenmillió forintért vásárol műszereket a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szent Kereszt Kórház két pályázat keretében. A legnagyobb tétel egy közel 28 milliós Platinum ultrahang készülék.
2019.06.12.
pályázat keretében. A legnagyobb tétel egy közel 28 milliós Platinum ultrahang készülék.
Az műszervásárlás anyagi keretét az intézmény az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. alapította és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 2018. évi pályázati fordulójában nyerte el. A kalocsai Szent Kereszt Kórház két pályázati csomagban 47 millió 158 ezer forintot kap műszerek beszerzésére, az összesen egymilliárd 960 millió forintos keretből a szekszárdi kórház és 47 település is részesül.
Dr. Mócza György, a Szent Kereszt Kórház főigazgató-helyettese a döntés kihirdetése után elmondta, hogy a két pályázati csomag egyikén közel 20 millió forint áll rendelkezésre. Ebből terveik szerint két központi monitort 6,6 millió forint értékben, egy szövetkiöntő-beágyazó asztalt ötmillió és egy terápiás videóbronchoszkópot 8,3 millió forintért fognak vásárolni. A műszereket az intenzív osztály, a sürgősségi osztály, a tüdő osztály és a patológia használja majd.
A második pályázatból vásárolják meg a legnagyobb összegű tételt, egy Platinum ultrahang készüléket, közel 25 millió forint értékben. Emellett két betegőrző monitorral és egy fiberoscoppal is gyarapodik a műszerpark, ezek értéke 2,1 millió forint. Az ultrahang megvásárlására a kórház saját forrásból további 2,78 millió forintot biztosít.
Az intézményvezető szerint a legtöbb műszer az év második felében érkezik. A JETA-val való megállapodás után az Állami Egészségügyi Központ írja ki a közbeszerzési pályázatot. A JETA jelen pályázati fordulójában 155 pályázatából 139 nyert támogatást. Az alapítvány várhatóan szeptemberben újabb egymilliárd forint felhasználásáról.
Fotó: Zsiga Ferenc

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.