Jó minőségű bútorokat, 12 éjjeliszekrényt, 1 nagyobb tároló szekrény, és 8 pelenkázóágyat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jóvátételi programjának részeként készítették a fogvatartottak.
2019.06.17.
A programról tartott sajtótájékoztatón Révész János, a kórház főigazgatója elmondta: a napokban már birtokba is vették a fogvatartottak által készített bútorokat. Örömét fejezte ki, hogy egyre több cég mellett, társadalmi szervezetek és alapítványok ajánlják fel segítségüket a kórház számára a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Így az utóbbi időszakban kórtermeket festettek, kerti munkát végeztek az önkéntesek és most bútorokat készítettek az fogvatartottak.
Orosz Zoltán, a büntetés-végrehajtás szóvivője hangsúlyozta, régi az együttműködés, jelenleg a jóvátételi munka eredményét hozták a kórházba. A fogvatartottak önként jelentkeznek erre a munkára és semmilyen jutattatást ezért nem kapnak. A tavalyi év végére elérték a teljes foglalkoztatást a büntetés-végrehajtásban, tehát a munkaképes elítéltek hasznos munkával töltik idejüket. Orosz Zoltán elmondta, ez az akció nem egyedülálló, hiszen más kórházakkal is együttműködnek.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kórházban az eszközök pótlása ütemterv szerint történik, az elhasználódott bútorokat folyamatosan pótolják.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.