Lélek-képek címmel három tehetséges kórházi dolgozó fotóiból nyílt kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.

A Bognár Ágnes orvosírnok, Dabis Gábor és Magyar József ápolók munkáit  dr. Svébis Mihály főigazgató mellett Pap-Szerekes Anita ápolási igazgató és dr. Máttyássy Adrienn osztályvezető főorvos méltatta. A tárlatot Bazán Vladimir festőművész nyitotta meg. 

Dr. Svébis Mihály köszöntőjében úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy a kórházban művészeti alkotások is megtekinthetők. Mint mondta, terveik között szerepel egy állandó kiállítóhely létrehozása is, ahol a művészi vénával rendelkező munkatársak alkotásai mutatkozhatnának be.

Bognár Ágnes több mint 30 éve él Kecskeméten és orvosírnokként dolgozik a kecskeméti kórház Pszichiátriai Osztályán. Szabadidejében hobbiból kezdett fényképezni, később a filmes és analóg technika irányába kezdett el érdeklődni, így csatlakozott a Kecskeméti Fotókörhöz. Jelezte, a fotógráfia széles spalettáját kipróbálta már, a természetfotózástól, épületfotózáson át az emberábrázolásig.

Dabis Gábor 12 éve a kecskeméti megyei kórház pszichiátriai osztályának ápolója, szabadidejében zenél és fényképeket készít, elsősorban saját örömére. Témái között tájképek, koncertképek, épületfotók, vasút, éjszakai képek és portrék is megtalálhatóak. „Szeretnék megmaradni a jó értelemben vett amatőr szellemiségnél, és az általam érdekesnek látott pillanatokat kötöttségek nélkül megörökítve örömet okozni a képeimmel a közösségi médiában az engem követő ismerősöknek és ismeretleneknek, nem utolsósorban saját magamnak” – hangsúlyozta.

Magyar József már kisgyermekként nagyon szerette az alföldi tájat. Lencsevégre kapja a pillanatokat, fényeket, például a naplementét és napfelkeltét. A fotózás mellett ő is zenél, énekel és évek óta a Pszichiátriai Osztály ápolója.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.