Mikor szedjünk étrend-kiegészítőket?

Elvileg a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás biztosít minden szükséges tápanyagot a szervezetünk számára, mégis akadhat olyan élethelyzet – például szigorú diéta, fogyókúra, felfokozott, rohanó életmód, betegségek utáni lábadozás, intenzív sport, stb. - amikor a kiegyensúlyozatlan étrend vagy a szervezet kimerült állapota miatt étrend-kiegészítőre lehet szükségünk.


Mikor ne vegyük meg az étrend-kiegészítőt?


Ha a leírása betegségmegelőző vagy kezelő hatást ígér. Ha a termék nincs fent az OÉTI zöld pipával jelölt, bejelentett étrend-kiegészítők listáján: www.oeti.hu Ha nem ismerjük a forrást.


Mire vigyázzak?


Lehetőleg ne fogyasszunk többféle, azonos hatóanyagtartalmú készítményt egy időben. Nagyon figyeljünk a túladagolás elkerülésére. Ne fogyasszunk hosszú távon, rendszeresen olyan étrend-kiegészítőket, amelyekben a vitaminok, ásványi anyagok mennyisége lényegesen meghaladja az ajánlott napi bevitelt. Ne vegyünk és ne szedjünk ismeretlen, sok esetben csodahatásúnak hirdetett étrendkiegészítőt. Ha rendszeresen szedünk gyógyszert, figyeljünk, hogy a gyógyszer és az étrend-kiegészítő hatóanyagai nem erősítik vagy csökkentik egymást. Ne vegyünk étrend-kiegészítőt az interneten vagy telefonon. Ami természetes eredetű, nem biztos, hogy ártalmatlan! A természetből származó anyagok is lehetnek mérgezőek vagy veszélyesek (például a mérgező gombák). Soha ne helyettesítsük az orvos által ajánlott kezelési eljárást étrend-kiegészítővel.


Forgalomba hozataltól eltiltott étrend–kiegészítők listáját itt találja.


Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.