Mobbingnak nevezik a munkahelyen fellépő szándékos és ismételt bántó viselkedést, lelki terrort, amelynek célja, hogy valakit ezáltal kontroll alatt tartsanak. Hogyan ismerheti fel, és mit tehet ellene?

Mobbingról akkor beszélhetünk, ha a megalázással együtt járó lelki terror legalább hat hónapon keresztül, minimum heti egy alkalommal megtörténik. A mobbing főnök-beosztott viszonyban gyakoribb, de előfordulhat azonos beosztású munkatársak között is.


Fontos azonban, hogy különbséget tegyünk a munkahelyi kritika és a mobbing között. Konstruktív visszajelzésre, alkotó vitára, teljesítményértékelésre minden munkahelyen szükség van. Ha például a főnök az év végi értékelés keretében bírálja a munkavállaló teljesítményét, az valóban kellemetlen lehet, de nem jelenti, hogy az illető lelki terror hatása alá került.


A mobbing megjelenhet:

  • a kommunikáció során: ilyenkor valakit állandóan félbeszakítanak, kritizálnak, bírálnak, fenyegetnek.
  • a társas kapcsolatok területén: ilyen esetekben nem fogadják az érintett közeledését. Levegőnek nézik, a háta mögött kibeszélik, rosszindulatú pletykát terjesztenek róla vagy karikírozzák viselkedését, megjelenését.
  • a munkamegosztásban: ilyenkor az érintett nem kap feladatot, vagy egyszerre túl sok munkát végeztetnek vele. Az is előfordulhat, hogy értelmetlen vagy nem a tudásának megfelelő feladatokkal terhelik.

Mi áll a terror hátterében?


A terrorfőnököt játszó menedzser szarkasztikus megjegyzései, dobhártyát repesztő üvöltései és vulgáris kirohanásai saját belső bizonytalanságait leplezik. Az ilyen vezető általában retteg attól, hogy alkalmatlan a feladatára, ezért agresszióval kompenzál. Feszültségeit másokon vezeti le, sokszor olyanokon, akik egyáltalán nem is hibáztak, csak rosszkor voltak rossz helyen.


Az érem másik oldala


A rendszeresen ismétlődő cinikus megjegyzéseknek, pellengérre állításoknak ára van. Csökken a termelékenység és a motiváció, viszont magasabb fluktuáció, és nő a betegállományban töltött napok száma. Munkavállalói szinten pedig gyakoribbá válnak a stressz okozta megbetegedések, a pánikrohamok, a magas vérnyomás, az emésztőszervi megbetegedések és a depresszió.


Hogyan érdemes viselkedni a terrorizáló főnökkel?


Az ilyen helyzetekben segít, ha tudatosítja magában, hogy akivel szemben áll, az egy önmagában bizonytalan, saját önutálatát másokra vetítő, lelki problémákkal küzdő ember. Fontos, hogy ne ostorozza magát, és ne mindig magában keresse a hibát. Gondoljon arra, hogy egy olyan ember teszi ezt Önnel, akiben most nagy a zűrzavar.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.