„Egy kicsi hasonlatot szeretnék mondani. Tulajdonképpen a mozgás és a fogyókúra hasonló. Borzasztó nehéz elkezdeni, nagyon nehéz a folyamatában benne lenni, de maga az eredmény az egy fantasztikus dolog. Nagyon örülök, ha ezen az éjszakán sokan elkezdenek „fogyókúrázni” és egy pár hónap múlva sokkal fittebbek lesznek. Nagyon nagy izgalommal várom A Mozgás Éjszakáját.” – ezzel a találó, de egyszerű hasonlattal fejezte ki tetszését és izgatottságát Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó A Mozgás Éjszakájával kapcsolatban.

Mozgás<em>éjszakája</em>36


A Mozgás Éjszakáján a szervezők gondolnak azokra is, akiknek kicsit nehezebben megy a mozgás, a közlekedés, mert mozgássérültek. Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár így nyilatkozott a Mozgás Éjszakája sporteseményről: „A sport az egy olyan műfaj, amiről keveset kell beszélni, viszont sokat kell vele foglalkozni. Nagyon sokat beszélnek az emberek a befektetésről, és a sport a legjobb befektetés. A legjobb befektetés, ha az egészségünkbe fektetünk be.”


A Mozgás Éjszakája rendezvény hiánypótló kezdeményezés, többek között azért is, mert a statisztika szerint a magyar lakosság 12 százaléka végez fizikai aktivitást az élmény kedvéért, szemben a 31 százalékos európai átlaggal. Magyarország lakosságának több mint a negyede soha, semmilyen fizikai aktivitást nem végez. Sőt a megkérdezettek jóval több, mint a fele nem szeret sportolni. Emellett a lakosságnak csupán 13 százaléka az, aki legalább hetente háromszor a megfelelő időtartamban és a megfelelő rendszerességgel végez fizikai aktivitást.


Fizikai aktivitást és nem sportot, mert a kettőt nem lehet összekeverni. Fizikai aktivitás minden olyan tevékenység, amelyet az izomrendszer végez és energiát éget. Ebbe bele tartozik a sport, az edzés és más fizikailag aktív tevékenységek úgymint a játék, a séta, a házimunka, a kertészkedés vagy a tánc.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.