A siker titka a legtöbb esetben egy gondosan elkészített terv, ez pedig az élet minden területére igaz. Egy egészségterv elkészítése sokszor életmentő lehet; sokat segít egy gondosan átgondolt, egészséges életmód kialakításában.
Ha az élet bármely területén problémába ütközünk, egy terv elkészítésével könnyebben eljuthatunk a megoldásig, mintha csak tesszük, ami éppen eszünkbe jut. Ha egy számunkra viszonylag ismeretlen helyre utazunk, akkor is útitervet készítünk. Ha a mindennapokban ezek a tervek határozzák meg az életünket, akkor az egészségünkkel kapcsolatban miért nem vagyunk előrelátóbbak?
###Tervezz előre!
Egy egészségterv készítése sokat segít a jövőt illetően: akár életmódot váltanánk, akár egy betegségre keresünk megoldást, érdemes megtervezni, mit és hogyan csináljunk. Dr. Vajer Péter, a NEFI Alapellátási Igazgatója szerint első lépésben fontos beazonosítani azokat az egészségkockázatokat, amelyek az életünkben jelen vannak.
###Hogyan tovább?
A probléma beazonosítása nagyon fontos lépés, ahogy az is, vajon miből indulhatott. Ha egyszerre több dolgon is változtatnánk, akkor érdemes meghatározni a lépések sorrendjét. Ezek után következik annak a felmérése, hogy melyik az a terület, ahol az alany úgy érzi, megvan a kellő motivációja, tudása a változáshoz.
###Fontos a motiváció!
Sok esetben ott fullad kudarcba a változni akarás, hogy hiába van meg a szándék és a kész terv, az igazi motiváció hiányzik.
Forrás: www.life.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.