Tizenhetedik alkalommal rendezetek egészségügyi napot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szakembereinek Szakmai Életutak – az aranyat érő tapasztalat címmel.

- Mindig van igény a szakmai fejlődésre, továbbképzésre és szerencsés, hogyha ezt helybe tudjuk hozni – nyilatkozta Dr. Nagy Gábor orvosigazgató. – Az előadók között az intézmény és a szakma régi nagy nevei szerepelnek. Dr. Sólyom Enikő nyugalmazott intézetvezető főorvos a gyermekgyógyászati ellátás fejlődéséről szólt, de említhetem Dr. Lombay Béla professzort, aki a gyermek radiológiai diagnosztikát alapozta meg. A korszerű sebészet megteremtéséről Dr. Bende Sándor professzor számolt be, míg Dr. Tamási László a reumatológiában hozott létre maradandó értéket. Ezek az előadások olyan szakmai értéket képviselnek, amelyek jelentős tapasztalatot adhatnak át a korház szakembereinek.

Vas Mónika, az intézmény ápolási igazgatója az ápolói életpálya értékéről beszélt elődásában.  Szerinte ezek az előadássorozatok nem csak a szakmai fejlődést szolgálják, hanem azért is nagyon fontosak, mert a régi, elért sikerekre alapozva segíthetnek a közös értékrend megteremtésében is.

 - Az egészségügyben nem lehet két kattintással gyógyítani – mondja. - Van, amikor a betegnek egyik helyről át kell menni másik helyre, mert indokolttá válhat még egy laborvizsgálat, még egy diagnosztikus, illetve szakorvosi vizsgálat. A beteg érdekében ezeket is zökkenőmentesen kell elvégeznünk, s ilyenkor a beteg félelmét, nehézségeit a jól képzett ápoló tudja ellensúlyozni. A szolgálatkész szakember,  aki a szaktudásával, empátiájával és jó kommunikációjával segíti a beteget. Az ilyen rendezvények, ahol bemutatjuk értékeinket, ezt a munkát is segítik – nyilatkozta Vas Mónika ápolási igazgató.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.