Idén szeptembertől már közel hatvan rezidens és szakorvosjelölt dolgozik majd az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben.
2019.07.30.
Vonzóvá vált az intézmény az orvosi egyetemekről kikerülő fiatal orvosok számára az utóbbi években, ami az országosan is egyedülálló dr. Ringelhann Béla ösztöndíjnak és a szakmai fejlődést segítő kórházi feltételeknek is köszönhető. Az utóbbit nagymértékben támogatja a pályázati úton megvalósuló úgynevezett skill labor kialakítása. Országosan az orvosegyetemeken fejlesztik és 16 megyei kórházban hoznak létre – összességében 8 milliárd Ft felhasználásával –, úgynevezett „skill” vagyis szimulációs, gyakorló laborokat, melyek orvostanhallgatók, orvosok és szakdolgozók gyakorlati képzését segítik. A projekt koordinátora az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.
A projekt keretében a Markhot Ferenc Kórház mintegy 150 millió Ft értékű orvostechnikai, ápolási, gyógyászati segédeszközt és orvosi bútorokat kapott. A nagyszabású fejlesztéssel a helyiségek kialakítása után – 250 négyzetméteren – olyan demonstrációs, szimulációs egység jön létre, amely lehetőséget biztosít különböző diagnosztikai és gyógyító beavatkozások, valamint az ápolás, szakápolás, szakasszisztensi feladatok gyakorlására. Ez segíti az orvosképzést, valamint a szakképzésben, továbbképzésben résztvevő egészségügyi dolgozók oktatását.
Lehetőség nyílik az általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető műfogásainak hatékony elsajátítására, az érkanülálástól, a szülészeti ultrahang vizsgálatokon keresztül a legkorszerűbb laparoszkópos beavatkozások gyakorlására szimulációs fantomokon. Ezáltal megvalósul a gyakorlati oktatás minőségének emelése, mely a Markhot Ferenc Kórház, mint oktatókórház számára kiemelten fontos. A kórházban Intézeti Oktatásszervező Csoport működik, mely a gyakorlatukat töltő orvosok, ápolók gyakorlatait szervezi, segíti, koordinálja.
Forrás: egerhirek.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.