A betegek és a dolgozók körében is népszerű a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi tagintézményében az év elején indított nordic walking foglalkozás, melyet heti rendszerességgel tartanak meg a kórház parkjában vagy a helyi sportpályán.
2019.07.18.
A kiskunfélegyházi kórházban év eleje tartanak minden nordic walking órákat. A csapat hetente változó létszámmal, lelkesen rója a köröket a parkban vagy a sportpályán.
A nordic walking különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszti az állóképességet, az izomerőt és a mozgáskoordinációt. Nélkülözhetetlen kellékei a speciális botok.
A nordic walking egyesíti a gyaloglás vagy futás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, amelyek révén hosszabbakat lépünk, miközben a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak. Az edzések intenzitásuk szerint lehetnek lassabb tempójú zsírégető edzések vagy gyorsabb intenzitású kondíciónövelő edzések. Ez a technika viszont, csak képzett oktató segítségével sajátítható el.
A testedzés az egészségmegőrzést és rehabilitációt is jelent. A nordic walking tehermentesíti az ízületeket, javítja az állóképességet, és a test oxigénellátását, aktiválja a vérkeringést, erősíti az izmokat. A szabadban végzett mozgás öröme kiegyensúlyozottá, boldoggá tesz bennünket, amelyet tovább fokoz a csapatszellem, mivel az együtt végzett edzés növeli teljesítményünket és a magányos verziónál sokkal élvezetesebb is.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.