Több mint 85 millió forintot költött a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet humánerőforrás fejlesztésre az elmúlt két évben.
2019.07.30.
A Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet vezetése 2017-ben nyújtott be támogatási kérelmet a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretein belül vissza nem térítendő bérköltség támogatásra. Az intézmény célja volt az egészségügyi ellátó rendszer átalakításával összefüggésben a megváltozott igényekhez az egyes területeken meglévő hiányokhoz való alkalmazkodás, a foglalkoztathatóság szakmai feltételeinek megteremtése és a humán-erőforrás minőségi szempontból történő optimalizálása. A projekt teljes költségvetése bruttó 85 477 895 forint. Ezen összeg közel 26 hónapon keresztül fedezte a programba vont dolgozók munkabérét és a hozzá tartozó szociális hozzájárulási adót.
A projekt kezdetétől az előírt határidőn belül minden újonnan érkezett munkaerő és minden új munkakörben foglalkoztatott munkaerő foglalkoztatásának támogatását megkezdték. A Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézetben létszámbővítéssel létrehozott munkahelyek esetében tíz új szakembert vettek fel, akik közül hét fő gyógytornász, három fő pedig ápoló képesítésű. Ezen felül két meglévő dolgozó – egy diplomás ápoló és egy szakápoló – új munkakörben való foglalkoztatására nyílt lehetőség. A bértámogatásnak köszönhetően újonnan felvett dolgozók közül többen is pályakezdő fiatalok, így nemcsak a nagykőrösi intézménynek nyújt segítséget ez a lehetőség, hanem a projekt keretében felvett álláskeresőknek is, akik magas színvonalú szakmai tapasztalattal gazdagodhatnak.
A projekt zárásához közeledve a kórház vezetése úgy látja, hogy az időszaki vállalások maradéktalanul teljesültek. Betöltetlen intézményi hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkenése, a 10 százalékos vállalt célérték már a tervezett időpont előtt teljesült.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.