Bátorság Oklevelet kapnak a kicsi betegek a szolnoki Hetényi Kórházban, elfeledtetve velük az orvosi vizsgálat fájdalmát, akár a spatula kellemetlen élményét vagy az injekciós tű pillanatnyi fájdalmas szúrását.
2019.09.26.
Kórházban sem szeret senki lenni. Fájdalmas vizsgálatok, beavatkozások várnak ránk, elesetten, kiszolgáltatottan várjuk a segítséget, a gyerekeknek ez különösen nehéz. A Hetényi Kórház Gyermekosztályán dolgozók mindent megtesznek azért, hogy enyhítsék a kis betegek félelmét, eltereljék figyelmüket betegségükről. A bátorságot pedig természetesen jutalmazzák.
– Annak idején az aneszteziológusoktól indult a kezdeményezés, hogy Bátorság Oklevelet kapjanak azok a gyerekek, akik műtéten estek át – mondta el Dankó Zsuzsanna, a Gyermekosztály vezető főnővére, hozzátéve, hogy a „tanúsítványokat” mindig az operáló és az altató orvos írja alá és hazamenetel előtt kapják meg a lábadozó gyerekek. A „legtöbben óriási büszkeséggel fogadják, nagyon örülnek neki”.
Mint ahogy nagy örömmel válogatnak azok között a játékok, kifestők, matricák között is, amelyeket egy-egy vizsgálatkor választhatnak.
– Szerencsére nagyon sok támogatója van az osztályunknak, időről-időre érkeznek hozzánk plüssjátékok, foglalkoztatók – hangsúlyozta Dankó Zsuzsanna. Korábban viszont, amikor még nem kapott ilyen kiemelt figyelmet a gyermekosztály, sok esetben az itt dolgozó ápolók hoztak be otthonról játékokat a kicsiknek. Folyamatosan szükség van ugyanis az utánpótlásra, hiszen ahogy cserélődnek a kis betegek, ezek is fogynak. Az a gyakorlat nálunk, hogy azokat a játékokat, amelyek a gyerekek szívéhez nőttek a kórházi tartózkodás alatt, haza is vihetik magukkal. Így az oklevél mellett a kedvenc játékokkal is jutalmazzuk a bátorságukat, s talán ennek köszönhetően kevésbé gondolnak vissza rossz élményként a kórházban töltött napokra – mutatta közben büszkén a Bátorság Oklevelet a Gyermekosztály főnővére.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.