A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház hatvan labdát kapott az egyik nemzetközi drogéria hálózattól. A városban gyakoriak a civil kezdeményezések, egyre többen igyekeznek kis vidámságot csempészni a gyermekek kórházban eltöltött napjaiba.
2019.06.12.
Gyuricza Ágnes, a drogéria hálózat helyi üzletvezetője látogatott el a kórházba és hozta magával az összesen hatvan darab, kétféle nagyságú színes labdát, amelyeket a gyermekosztály betegei, illetve a kórház munkahelyi bölcsődéje kapott meg. dr. Yousif Mahmood Abdulaziz osztályvezető főorvos és Krizerné Virág Szilvia osztályvezető főnővér osztotta szét a játékokat a lábadozó kis betegek között.
Több civil és vállalkozói kezdeményezés segített már a dunaújvárosi gyerek betegeken. Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy a játék örömforrás, amelynek személyiségfejlesztő ereje, értelmi és szociális hatásai vannak.
Legutóbb májusban egy Németországban élő magyar házaspár kereste fel az intézményt. Dr. Csonka-Szirmai Zita és férje, Csonka András több magánembertől és a Heimatstern E.V. München adománygyűjtő szervezettől gyűjtött össze hasznos, gyerekeknek és szüleiknek szóló apróságokat. A nagy mennyiségű adományban voltak például mesemintás, antiallergén ágyneműk, mellszívók, popsitörlők, cumik, cumisüvegek, pelenkák és babaruhák. Zita egy szintén Münchenben élő rokona pár héttel Zita adománygyűjtő akciója előtt plüssjátékokat adományozott a kórház gyerekosztályának. Mindegyikőjüknek fontos, hogy fenntartsák a kapcsolatot szülővárosukkal és lehetőségeikhez mérten támogassák azt.
Dunaújvárosban gyermekek is fogtak már össze társaikért. A Móricz Zsigmond Általános iskola tanulói gyűjtöttek ajándékokat a kórházi gyermekek részére. Katona Réka Sára, Kiss Domokos és Molnár Panna áprilisban ünnepelték tizedik születésnapjukat, és azt kérték iskolatársaiktól, hogy a nekik szánt ajándékok helyett inkább gyűjtsenek játékokat a kórház számára. A kisiskolások örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, amelynek eredményeképpen a gyermekosztály, a traumatológiai sürgősségi ellátóhely és a munkahelyi bölcsőde kapott ajándékokat.
Fotó: Szent Pantaleon Kórház

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.