Dr. Magyar Imre egykori belgyógyász nevét viseli nevét az ajkai kórház 1990 óta. A professzorra emlékeztek a napokban.

Minden évben megemlékezést szervez az ajkai kórház névadója tiszteletére, akinek kedvenc mondása volt, hogy „orvosnak lenni csodálatos”. Az idén a kórház főigazgatója, Dr. Nagy Zoltán idézte fel az egykori professzor munkásságát, hitvallását.

– Tekintélyt parancsoló megjelenése, a hétköznapi gondokon való felülemelkedés, a széles távlatokat átfogó látásmód mindenki számára kétségtelenné tette Magyar Imre kitűnőségét, szellemi fölényét. Olyan iskolát teremtett, amely a magyar orvosi kultúrát évtizedekre meghatározta. A hazai belgyógyászati műveltség és hagyomány, benne a professzor iskolateremtő munkássága, példamutatása kihívás és feladata a jövő nemzedékek számára is.

Az ünnepség alkalmat adott arra, hogy megköszönjék dolgozóik áldozatos munkáját. A kitüntetések és igazgatói dicséretek mellett a Magyar Imre emlékplakettet is átadták, melyet idén Dr. Varga Margit, a Radiológiai osztály főorvosa vehetett át.

Mozgalmas időszak áll egyébként az ajkai kórház mögött. Elnyerte a családbarát, egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújul a szülőszoba. Emellett hamarosan új, modern sebészeti, intenzív ellátást segítő- és műtéti eszközök kerülnek beüzemelésre, új ultrahanggal gazdagodtak, valamint az engedélyek függvényében az új mammográf készülék is nemsokára munkába állhat.  A modern gép az emlőrák elleni harcban jelent majd nagy segítséget, abban bíznak, be tudnak kapcsolódni az országos szűrőállomások hálózatába is.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.