Július 9-én ismét megnyitja kapuit az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A koncertek mellett prevenciós programokkal is készülnek a szervezők.
2019.07.02.
Az EFOTT történetében immár ötödik alkalommal várják a fiatalokat a Velencei-tó partján. 2019. július 9-15. között gazdag zenei kínálat és számtalan izgalmas program szerepel ezúttal is a palettán, ám a szervezők az egészséges életmódra is nagy hangsúlyt szeretnének fektetni, ebbe vonták be a Semmelweis Egyetem hallgatóit. Prevenciós előadásokkal és szűrővizsgálatokkal szeretnék egészséges életmódra ösztönözni a velencei térséget és a fesztiválozókat.
Nemrégiben a 250 éves Semmelweis Egyetem orvos-, fogorvostan, gyógyszerész- és egészségtudományi karos hallgatói óvodákban, iskolákban tartottak prevenciós elődadásokat és játékos foglalkozásokat, ahol a helyes fogmosástól a kiegyensúlyozott táplálkozáson át a rendszeres testmozgás fontosságáig érintették azokat a témákat, melyeket a fiataloknak már most érdemes a mindennapjaik részévé tenniük.
– Fontosnak tartjuk, hogy valamiképp viszonozzuk a térség lakosainak segítő- és befogadókészségét. A szombati napon, a Református Óvoda Családi napjára a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatóival olyan ingyenes szűrővizsgálatokkal készülünk, amelyek hozzájárulhatnak az esetleges betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez, de gyógyszerészhallgatók is tartanak majd előadást a felelős gyógyszerhasználatról – fogalmazott Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója.
Forrás: efott.hu, veol.hu Fotó: efott.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.