Az ágasegyházi iskola 7. és 8. osztályos tanulói a gyermekosztály, a radiológiai, valamint az ortopédiai osztály működésével ismerkedhettek meg az iparkamara, illetve a megyei kórház közös pályaorientációs napján. A több mint négy éve kezdődött program, illetve együttműködés célja, hogy népszerűbbé tegyék az egészségügyi pályát a fiatalok számára. Az eredmények biztatók, az érdeklődő diákok húsz százaléka végül ezt a hivatást választja.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Bács-Kiskun Megyei Kórház négy éve kezdődött közös pályaorientációs programjának több pillére is van. A szünidőben tábor, a tanév során kórházi látogatás, illetve a pályaválasztási kiállítás. A cél, vonzóvá tenni az egészségügyi pályát. 

Az intézményi látogatásokon egy-egy osztály működésébe nyerhetnek betekintést a gyerekek. A fiatalokat a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója, Pap-Szekeres Anita köszöntötte. Ez alkalommal a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Központi Radiológiai Osztály, valamint az Ortopédiai Osztály mindennapjainak lehettek részesei az ágasegyházi általános iskola tanulói. A gyermekosztály játszószobájában részletes beszámolót kaptak a kórház óvónőjétől, akitől többek között megtudhatták milyen színes programokkal segítik a megyei intézményben a gyermekek önfeledtebb gyógyulását.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.