Július elsejétől, hetente egyszer a miskolci háziorvosi rendelőkben is leveszik a betegektől a vizsgálatra szánt vért. A központi laboratóriumba az önkormányzat saját költségén végzik a szállítást. Az eredményt online rendszeren keresztül érhetik el az orvosok.
2019.07.01.
Több évtizede fennálló problémát sikerült megoldania Miskolcnak. Eddig a háziorvosi rendelőkben a vérvétel és a vérszállítás csak eseti módon történt, most – polgármesteri kezdeményezésre – megszervezték a heti egyszeri lakossági vérvételt és vérszállítást azokból a háziorvosi rendelőkből, ahonnan azt előzetes felmérés alapján igényelték.
Miskolcon 89 felnőtt háziorvosi körzet működik 33 telephelyen, amelyből felmérés alapján 29 igényelte a vérszállítást. A fennmaradó 4 telephely a központi labor közelsége miatt mondott le a szolgáltatásról.
A körzethez tartozó lakosoktól a vérvételt a háziorvosi rendelőben végzik. Ezt követően július 1-től önkormányzati finanszírozásból a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet biztosítja háziorvosi körzetenként heti egy alkalommal a vérszállítást a központi laboratóriumba. Ezzel Miskolcon – országosan egyedülállóan – a háziorvosi rendelőkből egységesen és szervezetten szállítják el a páciensektől levett vért a megyei kórház központi laboratóriumába.
A leleteket a háziorvosok az eMedWorkS-rendszeren vagy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszerén keresztül online, a rendelőjükben elérhetik.
A betegek háziorvosuknál érdeklődhetnek, hogy náluk hogyan alakul a vérvétel lehetősége; melyik napon lesz, illetve megfelelnek-e a feltételeknek.
Szöveg forrás: boon.hu, minap.hu Kép forrása: minap.hu

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.