Annyira kézenfekvő, hogy már azt sem tudjuk, miért érdemes enni. Pedig a rizs izgalmas és egészséges, és most meg is mutatjuk, miért.
Annyira kézenfekvő, hogy már azt sem tudjuk, miért érdemes enni. Pedig a rizs izgalmas és egészséges, és most meg is mutatjuk, miért.    Most hogy már szinte mindent tud a rizsről, amit tudni érdemes, nézzük meg együtt, miket is lehetne kifőzni belőle. Paradicsomos cukkiniragu rizzsel Hozzávalók (személyenként):
    <li>2 db zsenge cukkini</li>
    <li>8-10 dkg rizs</li>
    <li>1 paradicsom</li>
    <li>1 kisebb vöröshagyma</li>
    <li>2 gerezd fokhagyma</li>
    <li>só</li>
    <li>bors</li>
    <li>majoranna (vagy más fűszer ízlés szerint)</li>
    <li>olívaolaj</li>
Elkészítés: A rizst megfőzzük. Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát is, majd rárakjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot. Sóval, borssal, majorannával, illetve ízlés szerint fűszerkeverékkel vagy kaporral fűszerezzük. Rárakjuk a kockákra vágott cukkinit és fedő alatt puhára pároljuk. Végül a kész rizst hozzákeverjük és szintén fedő alatt nagyon kis lángon rövid ideig pároljuk, amíg a rizs magába szívja a cukkini levét. Árpa és vadrizs piláf gránátalmával Hozzávalók (6 személyre):
    <li>2 tk extra szűz olívaolaj</li>
    <li>1 közepes méretű vöröshagyma apróra vágva</li>
    <li>½ csésze vadrizs, átmosva</li>
    <li>½ csésze árpagyöngy</li>
    <li>3 csésze hús- vagy zöldségleves</li>
    <li>1/3 csésze fenyőmag</li>
    <li>1 csésze gránátalma mag (kb. egy gránátalmából)</li>
    <li>2 tk frissen facsart citromlé</li>
    <li>2 tk aprított petrezselyemzöld</li>
Elkészítés: Közepes lángon hevítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és pároljuk addig, amíg enyhén meg nem fonnyad. Ezután tegyük bele az árpát és a vadriszt és pár percig együtt pirítsuk őket. A levest öntsük rá és hevítsük egészen forrásig. Ezután vegyük lejjebb a hőmérsékletet és főzzük puhára a keveréket körülbelül 45-60 perc alatt. Amíg fő, pirítsuk meg a fenyőmagokat közepes lángon, körülbelül 2-3 percig, amíg picit pirultak és roppanósak lesznek a szemek. Egy nagy tálba kanalazzuk bele a gránátalma magokat, az apróra vágott petrezselymet, a citromlevet és a megpirított fenyőmagokat, majd végül a megfőtt rizses-árpás keveréket. Keverjük jól össze a hozzávalókat és tálalhatjuk is a piláfunkat. Forrás: Mindmegette Eating Well Új Diéta 2013/5

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.