A próbaidőszak lejártát követően, Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója, a helyi önkormányzattól kért segítséget a kórházi robot megvásárlásához. A város a Jobb Műszer, Kevesebb Szenvedés Alapítványon keresztül 3 millió forinttal támogatja a laparoszkópos műtétéknél használt robot megvásárlását.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban a műtéteknél robotkart használnak, amely a laparoszkópos műtéteknél a kamera asszisztensi feladatokat tudja ellátni. Egy rögzített forgáspont mentén tud különböző irányokba mozogni, ezáltal az operatőr igényeinek megfelelő képet statikusan mutatja. A halasi kórházban évek óta végeznek laparoszkópos műtéteket, melyek lehetővé teszik, hogy a sebészeti beavatkozások a lehető legkisebb szövetkárosodással és fájdalommal járjanak. A roboteszköz stabilitása és a fáradtság kiiktatásának köszönhető megbízhatósága további komoly előrehaladást jelent a sebészetben.

A szakmában robotsebészként emlegetett eszközt használatba kapta meg az intézmény és kedvező tapasztalatokat szereztek a szakorvosok az alkalmazása közben. A kipróbálási időszak véget ért, a kórház szeretné megvásárolni a 22 millió forintos eszközt.  A készülék árának jelentős részét, 15 millió forintot a Jobb Műszer, Kevesebb Szenvedés Alapítvány segítségével teremtik elő, míg a fennmaradó összeget az intézmény saját erőből biztosítja. A kiskunhalasi képviselő-testület 3 millió forintot szavazott nemrégiben erre a célra.  

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.