Egy raklapnyi pasztőrözött tejes ivólevet adományozott a Máltai Szeretetszolgálat az ajkai kórház rászoruló és idős betegei részére a közelmúltban. Ennek kapcsán kérdeztük az adományozási kultúráról a Magyar Imre Kórház főigazgatóját.
2019.07.31.
Dr. Nagy Zoltán tapasztalatai szerint az adományozók elsősorban a jótékonyságból fakadó jó érzést, a segítségnyújtás örömét, valamint a példamutatást nevezik meg a felajánlások okaként. Mint mondja, a segítségnyújtás elsősorban a gyerekekre és az idős és súlyos betegekre irányul. Az adományozók olyanoknak szeretnek adni, akiket valamennyire ismernek, vagy ismerik a munkájukat, nehézségeiket, illetve szimpatikus számukra a támogatandó ügy. Vannak olyanok is, akik kifejezetten egyes szakterület támogatására koncentrálnak, amilyen például a gyermek- és idősbeteg-ellátás.
A téli ünnepek közeledtével – érthető módon - emelkedik a felajánlások gyakorisága, egy-egy adományozó szervezet egyfajta hagyományt teremtett ezzel az ajkai intézményben. Az adományozók - magánszemélyek, egyesületek, iskolák, diákok, vállalatok, alapítványok, segélyszervezetek - egyaránt fontosnak érzik, segítsenek valamilyen úton-módon a kórháznak.
Kaptak már pénzadományt, jótékonysági rendezvények bevételeként, játékokat, könyveket, műszereket, ápolási segédeszközöket, tartós étrend-kiegészítőket is. Az sem ritka, hogy néhányan önkéntes munkát vállalnak: fuvarozásban, festés-mázolásban, asztalos munkákban segítenek annak érdekében, hogy komfortosabbá tegyék az intézményt.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.