Idén is kitüntették azon munkatársainkat, egészségügyben dolgozókat, akik hivatásuknak tekintve munkájukat Orosháza egészségügyéért kimagaslóan tevékenykednek.
2019.06.26.
A 201 éve, 1818. július 1-jén született Semmelweis Ignác munkásságával örökre beírta nevét az orvoslás történetébe. Az anyák megmentője ugyanis olyan munkásságot tudhat magáénak, amely évszázadokkal később is tiszteletet parancsol, példaként áll mindenki előtt. A június 21-én, az Orosházi Kórház nagytárgyalójában tartott Semmelweis-napi ünnepségen dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ régió igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, az egészségügyi dolgozók nap mint nap a test materiális gyógyításán fáradoznak, automatikusan az embert látják, és teljes odafigyeléssel fordulnak a nehéz helyzetben lévő emberhez.
– Készenlétben vannak az ügyeletben, és megpróbálják a betegek nem testi gondjait is enyhíteni sokszor csak azzal, hogy meghallgatják őket. De az önök lelkével ki törődik? Elvesszük az időt szeretteinktől, saját magunktól. Ezért néha meg kell tudni állni. Ilyen a mostani alkalom is – mondta.
Köszöntő beszédében Dávid Zoltán polgármester kiemelte: Semmelweis napja nem csak a jeles orvosról, az anyák megmentőjének emlékezetéről, hanem a jelen gyógyítóinak megbecsüléséről is szól.
– Önök nem kis feladatot és felelősséget vállalnak nap mint nap, erre pedig nem mindenki, megkockáztatom, nem sokan alkalmasak. Köszönjük a városban dolgozó valamennyi egészségügyi alkalmazottnak, hogy biztosították az egészségügyi ellátás magas színvonalát. Kívánom, hogy a nehézségek ellenére is találják meg az örömet munkájukban, és legyenek büszkék önmagukra. Mi azok vagyunk – fogalmazott. A városvezető hangsúlyozta, az önkormányzat figyel a kórházra, és lehetőségeihez mérten támogatja működését.
Az Orosházi Kórház főigazgatója köszönetét és tiszteletét fejezte ki minden kórházi dolgozónak azért az önfeláldozó munkáért, amit egész évben a betegekért, a kórházért, a térség egészségügyi ellátása érdekében végeznek hétköznap és ünnepnap egyaránt.
– Teszik ezt úgy, hogy otthon várja önöket a család, kisgyermek, idős szülő. Önök hivatásként tekintenek munkájukra, amit nem tudunk eléggé megköszönni – fogalmazott dr. Duray Gergő. A főigazgató összegezte a kórház elmúlt fél évének teljesítményét, felsorolva a fejlesztéseket, beruházásokat és egyéb eredményeket, majd a közeljövőre is kitekintett.
– Ha minden akadályt sikerül elhárítani, szeptembertől el szeretnénk indítani a stroke vérrögoldó kezelést, mivel az orosházi térség fehér folt ezen ellátás szempontjából. Egyebekben pedig tervezés alatt áll egy palliatív betegellátó egység kialakítása is – jelentette be Duray Gergő.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.