Egészségfejlesztő Iroda keretein belül Kecskemét városa egy országos kezdeményezéshez csatlakozva immáron hagyományként, második alkalommal Alzheimer Sétát szervezett szeptember 16-án.
2019.09.16.
A demencia a gondolkodás, az érzelmek és a társas képességek hanyatlása, ami korlátozza a társas életet és a teljesítőképességet. A demencia-esetek 90 százalékának hátterében Alzheimer-kór vagy az agyi keringés zavara áll. A betegséggel élők száma drasztikusan nő, épp ezért szükség van arra, hogy felhívják rá a figyelmet. Ebből a célból indította útjára a Nemzetközi Alzheimer Társaság (ADI) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatásával az Alzheimer-világnapot 1994-ben. Napjainkra már több mint 80 ország vesz részt benne, Magyarország 2011-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.
Minden év szeptemberében, a világ különböző tájairól emberek tömegei vesznek részt olyan eseményeken, amelyeknek célja, hogy felhívják a figyelmet a demenciával élők drasztikus növekvő számára és kifejezzék szolidaritásukat a globális ügy mellett. 2018-ban az Alzheimer Café Nem vagy egyedül címmel országos felhívást tett közzé, hogy minél több helyszínen szervezzenek sétákat szerte az országban, hogy rámutassanak a demenciával élők és hozzátartozóik problémáira.
Az Alzheimer-világnapjához kapcsolódva a kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda második alkalommal szervezi meg az Alzheimer Sétát. Az eseményhez az egészségügyi dolgozók, a demenciával élők és hozzátartozóik mellett bárki csatlakozhatott. A résztvevők a séta végén lufik felengedésével fejezték ki szolidaritásukat a demenciával élőkért.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.