Esernyők és rózsaszínű lufik jelezték Fehérváron, hogy ismét közös sétára indultak nők, családok, közösségek a mellrák elleni küzdelem nevében.

A zordabb őszi időjárás sem vehette el a résztvevők kedvét, hogy ahogy minden októberben, úgy idén is nyakukba vegyék a várost és ezúton is felhívják a figyelmet a mellrák elleni védekezés fontosságára. A város sportklubjainak tagjai is csatlakoztak hozzájuk, az amerikai focisták és a jégkorongozók is szívügyüknek tekintik a programot.

A hivatalos statisztikák szerint hazánkban minden évben 5-6000 új betegnél diagnosztizálják a betegséget, 2000 nő pedig életét veszíti miatta, bár a diagnosztika lehetősége adott, és az időben való felismerés életet menthet. Mint ahogyan azt Dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos korábban a rendezvényhez kapcsolódva ismertette, a kiküldött meghívólevelek ellenére a nők alig 50 százaléka vesz részt a mellrák-szűrésen. Az aktív figyelemfelhívás tehát az év minden napján fontos, a szakemberek nem győzik hangsúlyozni: a rendszeres szűréseknek, valamint a korai felismerésnek a gyógyulási esélyek szempontjából óriási jelentősége van. Ezért is szervezik meg évről-évre a figyelemfelhívó akciót, Székesfehérváron.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.