A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda Kecskeméti Gyalogló idősklub néven indított egészségmegőrző programot a városban. 

Október 8-tól kéthetente keddenként 9 órától közös sétára várják az idősebb korosztály képviselőit. Az esemény helyszíne a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont.

Monspart Sarolta, egykori tájfutó világbajnok országos programjához csatlakozásra várnak minden olyan idős(ödő) korosztályt, akik szeretnék jobban érezni magukat a bőrükben, tenni akarnak szívük karbantartásáért, és lelki egészségükért, illetve kedvelik a közösséget és szeretnek jó levegőn, a természetben lenni.

A közös gyalogláson biztosított a vezető általi könnyed bemelegítés és levezetés is. Eső esetén sem maradnak program nélkül a mozogni vágyók, a Kápolna utcai idősgondozóban, ebben az esetben átmozgató tornára várják őket a szervezők.

A gyaloglásnak számos pozitív élettani hatása ismert. Csökkenti a glaukóma, azaz zöldhályog kockázatát, javítja a szív egészségét, hiszen emeli a pulzusszámot és javítja a keringést. A séta helyreállítja a vérnyomást, csökkenti a vastagbálrák kockázatát és 5 év alatt felezi az Alzheimer-kór kockázatát is. A gyaloglás csökkenti a csontritkulás kockázatát, javítja az egyensúlyérzéket, erősíti a karokat, vállakat, a lábakat, a comb és csípő izmait, és nem utolsó sorban az endorfinszint növekedésének köszönhetően megkönnyíti a stressz, a feszültség, a harag és a fáradság levezetését is.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.